24 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi ekonomik büyümeye katkı sağlayacak!

İstanbul Finans Merkezi ekonomik büyümeye katkı sağlayacak!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İstanbul’un bölgesel ve küresel finans merkezi olmasının ülkemizde istihdamın ve uluslararası fon girişinin artmasına yardımcı olacağını açıkladı.



İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (İş GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes, İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) ülkemiz ve İstanbul adına pek çok yenilik ve gelişmeye fırsat tanıyacağını söyledi.


Tanes, İstanbul’un bölgesel ve küresel finans merkezi olmasının ülkemizde istihdamın ve uluslararası fon girişinin artmasına yardımcı olacağını ve ekonomik büyümeye kayda değer bir katkı sağlayacağını da ifade etti.


“Güney Marmara ve Kuzey Ege’yi içine alan ulaşım altyapısı yatırımları kapsamındaki Kuzey Marmara Otoyolu, 3. havalimanı, 3. köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüsü projelerinin oluşturduğu altın çember alanının merkezinde yer alan İstanbul Finans Merkezi erişim yönünden de zenginleştirilmiş bir merkez olacak” diyen Tanes şöyle devam etti: “Geliştireceğimiz projenin kentin ana arterlerine yakın ve erişilebilirliğinin yüksek olmasının yanı sıra Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek uluslararası nitelikteki finans merkezi içerisinde yer alması ve yakın çevresinde düzenli yaşam alanlarının bulunması, projeyi son derece değerli kılıyor,


200 MİLYON DOLAR DEĞER KATACAK


İstanbul Finans Merkezi’nde satın alınan arsa üzerinde geliştirilen bu projenin tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 200 milyon dolar civarında bir değer yaratılmasını bekleniyoruz”.


Bu arada İş GYO, son dönemin en önemli projelerinden biri olan İstanbul Finans Merkezi’nde yer alacak yaklaşık 5 bin metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde ofis ve ticari ünitelerden oluşacak projesi için ruhsat işlemlerini tamamladı.


İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer veridi: “İstanbul, Ümraniye ilçesinde satın alınan yaklaşık 5 bin metrekare arsa üzerinde geliştirecek l8 katlı, ofis ile ticari alanlardan oluşan karma proje için ruhsat alındı. 71.155 m2 inşaat alanına sahip karma projenin tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 200 milyon dolar tutarında değer yaratılması bekleniyor.


FİNANSIN KALBİ


İFM ülkemizin uluslararası piyasada konumunu değiştirmekle kalmayıp, bölgedeki yaşam standartlarını artıracak. Finansm kalbinin atacağı İstanbul Finans Merkezi’nde finansal kuruluşların kümeleneceği alan dışında, istihdam sağlanan kişilerin ikamet ihtiyacını karşılayacak konut alanları, ulaşım, teknoloji, altyapı, sosyal ve kültürel alanlar da bölgede gelişiyor. Bugüne kadar geliştirdiği İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon AVM, Taksim Ofis Lamartine, Çınarlı Bahçe Tuzla gibi projelerin yanı sıra devam eden ticari, karma ve konut nitelikli büyük projelerin geliştiricisi İş GYO’nun, İstanbul Finans Merkezi’nde gerçekleştireceği projesiyle yerel olduğu kadar uluslararası kimliğinin de altını çizmesi ve yeni finans merkezine büyük bir değer katması bekleniyor”.


İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK


2007-2013 yıllarını kapsayan Dokuzuncu Kalkınma Planı'nda yer alan İstanbul Finans Merkezi bölgesel ve küresel finans odağı olma yönünde hızla mesafe kat ediyor. Projenin öncelikleri arasında nitelikli işgücünün İstanbul’a çekilmesi, vergilendirme alanında yapılacak düzenlemelerle, ülkemizin rekabet gücünün artırılarak finansal işlemlerin Türkiye’de yapılmasının sağlanması yer alıyor.



İFM


Geri Dön