25 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

2 seneden beri çalışmaları sürdürülen İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Teklifin en geç bu Haziran'a kadar Meclis'te olması hedefleniyor. Burada faaliyette bulunacak şirketler oldukça yüksek vergi muafiyetlerinden faydalanacak...



Teklif, İstanbul Finans Merkezi’nde bulunacak yatırımcılara tanınacak muafiyetler ve merkezin yönetimiyle ilgili detaylardan meydana geliyor. Düzenlemeye göre, bu bölgede faaliyette bulunacak finans şirketlerinin kazançlarının yüzde 75’i vergiden muaf sayılacak. Personel giderlerinin yüzde 80’i de Gelir Vergisi’nden muaf olacak. İstanbul Finans Merkezi bölgesinde, katılımcıların faaliyetleriyle ilgili işlemlerin yapılması için, ilgili kamu kuruluşlarının görev alacağı “Tek Durak Büro” hayata geçirilecek. 

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası nda sona gelindi!

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığına göre; Katılımcı belgesi almış finansal kuruluşlar tarafından yapılan finansal hizmet ihracı niteliğine sahip faaliyetlerin tümüne yakını vergiden muaf sayılacak. Faaliyetler çerçevesinde elde edilen kazançlarının yüzde 75’i kurum kazancından düşürülecek. Finansal kuruluşların İstanbul Finans Merkezi bölgesinde istihdam ettikleri personelin elde ettiği ücretler, yurtdışında en az 5 senelik mesleki tecrübesi bulunan kişilerde yüzde 60’ı düzeyinde, yurtdışında en az on senelik mesleki tecrübesi bulunan kişilerdeyse yüzde 80 düzeyinde Gelir Vergisi’nden muaf sayılacak. Buradaki kiralamalar da Damga Vergisi ve harç kapsamında olmayacak. 

Murat Kurum yeni projeler için müjde verdi! 'Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi oluyor' dedi!

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Mutfak tüpüne bir zam daha! Tüp değil fiyatlar patladı! İşte Aygaz, İpragaz, Milangaz 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Geri Dön