25 / 04 / 2024

İstanbul hanları butik otel olarak hizmet verecek!

İstanbul hanları butik otel olarak hizmet verecek!

İstanbul hanları, Sirkeci Yaşatma Platformu'nun katkısıyla turizme butik otel olarak hizmet verecek



Bir zamanlar İstanbul ticaretinin kalbi olarak kabul gören Sirkeci hanları bugün birer butik  otele dönüşüyor. Sirkeci-Hocapaşa yayalaştırma projesinin hayata geçmesiyle birlikte  turizmde yeni bir model yaratılacak. Projeye esnaf da dahil olacak. Sirkeci Yaşatma Platformu, Sirkeci'deki tarihi güzellikleri, eski hanları tüm değerleri ile turizme kazandıracak.

`Sirkeci-Hocapaşa Yayalaştırma ve  İyileştirme Projesi' çerçevesinde araç trafiğinin tarihi yarımadadan çıkartılması öngörülmüyor.

GÖZLER SİRKECİ'YE ÇEVRİLDİ

Benzer projelerle turizmin canlandırılmasının yanı sıra vatandaşın elele vererek durumun kazanca çevrilmesi hedefleniyor. Proje, Yıldız Teknik Üniversitesi ile Almanya'nın Siegen Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlandı. Yakın bir tarihte ise ihaleye çıkartılacak. Fatih Belediyesi'nin sınırları içinde yer  alan proje alanı Sultanahmet ve Ayasofya'yı da içine alıyor. Preje çerçevesinde kullanılacak tarihi hanlar, dünya çapında öneme sahip.  Marmaray  Projesi'nin tamanlanmasıyla Sirkeci-Hocapaşa Yayalaştırma ve İyileştirme Projesi daha da anlam kazanacak. Bir Kazak yatırımcı Gülhane Park Oteli'ni satın aldı. Yatırımcıların gözü şimdiden bu bölgeye odaklandı.
Star


Geri Dön