25 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı Almanya'da şaşkınlık yarattı!

İstanbul Havalimanı Almanya'da şaşkınlık yarattı!

İstanbul Havalimanı, lojistik alanı ve kargo kapasitesi ile ihracatta yeni rekorların kırılmasını sağlayacak.  İstanbul Havalimanı ticaret, lojistik ve turizmde Türkiye’nin stratejik konumunu çok daha nitelikli hale getirecek.



İstanbul'u havacılık açısından küresel bir merkez haline getirecek olan ve dün ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı, sahip olduğu özelliklerle iş dünyasında hedeflerini yükseltti. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre ekonomiye yıllık katkısının 73 milyar TL olması planlanan İstanbul Havalimanı'nın, ihracatta yeni rekorlara imza atılmasını bekleniyor. İstanbul Havalimanı, daha fazla Türk ürününün dünyaya ulaştırılmasına öncülük edecek.

İstanbul Havalimanı Almanya da şaşkınlık yarattı!


ALMANYA'DA ŞAŞKINLIK YARATTI

İstanbul Havalimanı Alman medyasında da büyük yankı uyandırdı. Alman DW Türkçe, "İstanbul'un kuzeyinde 76.5 milyon metrekarelik dev bir alana inşa edilen havalimanı, aynı anda 500 uçağın park edebileceği büyüklüğü ile Avrupa'da Heatrow ve Frankfurt Havalimanları'na rakip olacak" değerlendirmesini yaptı. Neue Luzerner Zeitung Gazetesi'nde Gerd Höhler imzasıyla çıkan yazıda, Türkiye'nin 44 ay gibi bir sürede mega projeyi tamamlaması hayranlıkla dile getirildi. Yazıda, "Yeni terminal binası yılda 90 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlandı. Bu yeni havaalanı Pekin ve Dubai ile aynı ligde oynayabilecek güçte. Bir kıyaslama yapacak olursak, Frankfurt/ Main geçen yıl 64.5 milyon yolcu taşıdı. İstanbul, yeni hava trafik geçişi ile Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki merkez olmak istiyor" ifadelerine yer verildi.

 

Almanlar 12 yılda yapamadı! Türkler 42 ayda bitirdi!

3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 

45 soruda İGA!

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın açılışı yılan hikayesine döndü!


Geri Dön