25 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı Büyük Göç'ün filmini yayınladı!

İstanbul Havalimanı Büyük Göç'ün filmini yayınladı!

İGA, İstanbul Havalimanı’nın “Büyük Göç” olarak gösterilen rekor taşınma süreci filme konu oldu. Mini belgesel olan film, sosyal medya platformları üzerinden gösterildi.



Türkiye’yi havacılıkta zirve seviyeye yükselten İstanbul Havalimanı’nın taşınması belgesellere konu oldu. “Büyük Göç” isimli belgesel film, İGA - İstanbul Havalimanı’nın “igairport” uzantılı sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Sivil havacılık tarihinin en iddialı taşınma operasyonları arasında yer alan ve Türkiye’nin lojistik başarısının kanıtı niteliğine sahip belgesel, 33 saatlik süreci anlatıyor.

Havacılık tarihinin en büyük lojistik operasyonu

İstanbul Havalimanı’nın taşınma sürecinin anlatıldığı belgesel, Büyük Göç’ün arka planında hangi çalışmaların yapıldığını gösteriyor. Filmde ayrıca rekor süre içerisinde tamamlanan taşınmada görev alan binlerce kişinin emeği ve azmi birebir gösteriliyor. Atatürk Havalimanı’nın 86 yıllık işlevini tamamlamasının ardından İstanbul Havalimanı’na taşınmanın anlatıldığı belgesel üzerinde yüzlerce uçak ve aracın, tonlarca malzemenin taşınmasıyla zamana karşı önemli bir yarış ortaya çıkarıyor. Belgesel ile mühendislerden işçilere kadar taşınmada emeği geçen herkesin katkıları tarih sayfalarında bulunuyor.

45 saat olarak planlandı 33 saatte gerçekleşti

Büyük Göç'te Atatürk Havalimanı 45 saat için planlanan ancak 33 saatte rekor sayılan bir lojistik operasyon süreci ile İstanbul Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde ulaştı.


Geri Dön