19 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı mimarisi ile büyülüyor!

İstanbul Havalimanı mimarisi ile büyülüyor!

Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız 29 Ekim 2018 tarihi, İstanbul'da ilk etabı açılan mega havalimanı ile bir başka anlam kazandı. Dev açılışa çok sayıda davetli katıldı.



Sabah Gazetesi yazarlarından Okan Müderrisoğlu bugünkü köşesinde ''İstanbul Havalimanı'nın açılışını'' kaleme aldı. İşte Okan Müderrisoğlu'nun yazısı... 

Bugün Türkiye, kaotik küresel ortamda, Türk milletinin "dirayetli liderlik" tercihi ile her türlü engellemelere rağmen 2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda ilerliyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise sadece Türkiye için değil, bölgemiz, hatta global sistem için "istikrarın ve güvenin teminatı" olarak görülüyor.

Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız 29 Ekim 2018 tarihi, İstanbul'da ilk etabı açılan mega havalimanı ile bir başka anlam kazandı. Başkan Erdoğan'ın, "Zafer anıtı" olarak tanımladığı bu eser, "Büyük Türkiye iddiasının" ete kemiğe bürünmüş hali olarak gören herkesi etkiliyor. Tesis ölçeği, mimarisi, teknolojisi ile sizi hemen içine çekiyor.

Farklı bir dünyada, köklü medeniyetlerin kavşağında bulunduğunuzu hissettiriyor. Türbülanslı şartların her zaman olabileceğini, öz değerlerinden güç alan asil milletimizin her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini bir kez daha ispatlıyor.

İstanbul Havalimanı'nın planlamasına, finansmanına, inşasına emeği geçenlere şükran borçluyuz.
Cumhuriyeti kuranları, geliştirenleri, yaşatanları saygıyla selamlıyoruz...


3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 

İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş 31 Ekim'de!


Geri Dön