26 / 04 / 2024

İstanbul İl Özel İdaresi yalı geliriyle okul yaptıracak!

İstanbul İl Özel İdaresi yalı geliriyle okul yaptıracak!

İstanbul İl Özel İdaresi, THY'ye kiralanan iki yalının geliriyle eğitim kurumu yaptıracak



İstanbul İl Özel İdaresi, Fehime ve Hatice Sultan Yalıları için THY Do-Co'dan aldığı aylık 450 bin lira kira ile okul inşa edecek. Ortaköy'de okul olarak hizmet verirken, 6 yıl önce meydana gelen şüpheli bir yangınla kullanılamaz hale gelen Fehime Sultan Yalısı ile Yüzme İhtisas Kulübü'ne ev sahipliği yapan Hatice Sultan Yalısı'nı, ikram şirketi THY Do&Co, 25 yıllığına, yıllık KDV hariç 5 milyon 450 bin liraya kiraladı. Vali Muammer Güler başkanlığında yapılan ihalenin onaylanmasının ardından, Ocak 2009 itibariyle aylık 450 bin lira kira ödemeye başlayan THY, butik otel olarak hizmete sokmayı planladığı yalıların restorasyonu için 10 aydan bu yana proje hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Restorasyon çalışmaları için 15 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor.

3 OKUL PARASI ÇIKTI
İstanbul İl Özel İdaresi yetkilileri, 10 aylık kira geliri ile 3 yeni okul parasının elde edildiğini belirtti. Proje çalışmalarının Anıtlar Kurulu ile paralel yürütüldüğünü söyleyen THY Basın Müşaviri Ali Genç, "Restorasyona başlanacak. Bu çalışmaların 1.5 yıl içinde tamamlanacak" dedi.

SULTAN YALILARI
Ortaköy'deki altı sultan yalısından biri olan Hatice Sultan Yalısı, 1972'de Yüzme İhtisas Kulübü'ne tahsis edildi. Fehime Sultan Yalısı ise okul olarak hizmet verdi. 2002'deki yangında büyük hasar gördü. 2003'ten beri otopark olarak kullanıldı.
Bülent ERGÜN/Sabah


Geri Dön