29 / 03 / 2024

İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait arazide ağaçlar söküldü!

İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait arazide ağaçlar söküldü!

İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait arazide hafriyat çalışmaları geçtiğimiz pazar günü başladı. Ağaçların söküldüğünü fark eden mahalleli, iş makinelerine engel olmak istedi. Bunun üzerine yetkililer, ağaçların başka yere nakledileceğini söyledi...



İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait arazide hafriyat çalışmaları geçtiğimiz pazar günü başladı. Ağaçların söküldüğünü fark eden mahalleli, iş makinelerine engel olmak istedi. Bunun üzerine yetkililer, ağaçların başka yere nakledileceğini söyledi. Ancak ağaçların kökünden kesildiği görüldü. Tepki üzerine bir süre ara verilen çalışmalara geçtiğimiz gün yeniden başlandı. İnşaat hafriyatının çıkacağı yol üzerinde bulunan ağaçları teker teker söken işçilere mahalle sakinleri bir kez daha tepki gösterdi. Bunun üzerine makineler, inşaat alanı içine çekildi. 


Katliamla ilgili imza kampanyası başlatan vatandaşlar, Özel İdareyi ve Üsküdar Belediyesi'ni şikâyet yağmuruna tuttu. Muhatap bulamamaktan yakınan mahalle sakini Nilgün Buzpınar, 40 yıllık ağaçların sökülmesine şu sözlerle tepki gösterdi: "Herkes suçu birbirinin üzerine atıyor. O ağaçlar bizim için çok değerliydi. 


Ancak şu an hepsi kesildi. Burası koruma altında olan bir mahalle. Yüksek kat izninin olmadığı ve mahalle kültürünün yaşatıldıgı bir mahalle. Ağaçların sökülmesi hiçbir şekilde kabul edilemez." Aydın Demir Çocuk Parkı'na dahil edilmesini beklerken birden ağaçların kesildiğini gördüklerini söyleyen Meltem Tokgül üzüntüsünü, "Park alanı zaten yetersiz. Ayrıca o arazi evcil hayvanlar için de kullanılıyordu. Yıllarca oradaki ağaçların meyvelerini yiyerek büyüdük." sözleriyle dile getirdi. 


Şantiye yetkilileri, söz konusu bölgede daha önce yol olduğunu ve bu park olarak kullanılan bölgede kaldığı için alternatif bir yol açtıklarını savundu. Ağaçların başka bir alana dikildiğini söyleyen yetkililer, çalışmalar bittikten sonra ağaçların tekrar naklinin yapılacağını ifade etti. 


Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ise Aydın Demir Parkı'nın kendi sorumluluk alanlarında olduğunu ancak söz konusu parsel için İl Özel İdaresi'nden izin alınması gerektiğini söyledi. Ağaçların söküldüğü alana gelerek incelemelerde bulunan İstanbul İl Özel İdaresi yetkilileri, mahalle halkından şikâyet gelmesi üzerine inceleme yaptıklarını ve kendilerine herhangi bir izin talebinde bulunulmadığını kaydetti. Yetkililer, Hazineye ait araziden izinsiz bir şekilde ağaçların kesildiğini ifade ederek konuyla ilgili çalışma başlatılacağını belirtti. Altunizade Mahallesi'nde kamyonların giriş-cıkısını kolaylaştırmak için ağaçların kesilmesi mahalleliyi ayağa kaldırdı. 


Zaman Gazetesi 


Geri Dön