25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'un Montrö ile ilgisi yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'un Montrö ile ilgisi yok!

Gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik soruları cevapladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Twitter üzerinden görüşmeyi canlı aktaran Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nin önemine dair açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul un Montrö ile ilgisi yok!

KANAL İSTANBUL SORUSUNA YANIT 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda  ''#KütüphaneSöyleşileri'nin ilk sorusu Kanal İstanbul ile ilgiliydi. Gençlerimiz böylesine büyük bir projeyi elbette önemsiyor, merak ediyor. İnşallah Kanal İstanbul’u hayata geçirecek, ülkemizle birlikle tüm insanlığın kullanımına sunacağız'' denildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul un Montrö ile ilgisi yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili olarak ''42-43 kilometre uzunluğu olan bir kanal burası. Bu kanalla Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz. Bununla birlikte Karadeniz'de ve Marmara tarafında gelen gemilerin oralarda bekleme veya beklememe süreçler hepsi bizim kudretimizde. Bunun Montrö'yle yakından uzaktan bir alakası da yok. Montrö, İstanbul Boğazı'yla alakalı bir sözleşmeydi, dolayısıyla burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tamamen tesis etmiş bir eser kazandırıyoruz. Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi ne yapacaktır? Çok daha huzurlu, rahat kılacaktır. Kanal İstanbulumuzu, İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul çok çok büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak ve İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır.'' dedi. 

 

#KütüphaneSöyleşileri'nin ilk sorusu Kanalİstanbul ile ilgiliydi. Gençlerimiz böylesine büyük bir projeyi elbette önemsiyor, merak ediyor.

İnşallah Kanalİstanbul’u hayata geçirecek, ülkemizle birlikle tüm insanlığın kullanımına sunacağız. pic.twitter.com/Ag1AUq5R0p

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) April 14, 2021

 

Kanal İstanbul'la ilgili hangi iddialar gerçek?

Kanal İstanbul hangi ülke için ne ifade ediyor?


Geri Dön