24 / 04 / 2024

İstanbul Olimpiyat şenliğine hazır!

İstanbul Olimpiyat şenliğine hazır!

İstanbul’un, resmi aday sıfatıyla katılacağı yarınki oylamada Olimpiyat Komitesi’nce seçilmesi halinde, Sultanahmet dahil, 9 farklı noktada TRT canlı yayını, 9 farklı noktada DJ Performansı ve yine 8 farklı noktada havai fişek gösterileri yapılacak...




İstanbul, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapmak için, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te, Tokyo ve Madrid ile yarışıyor.


7 Eylül 2013 tarihinde (yarın) (TSİ) ile, 23.30-00.30 saatleri arasında, (Buenos Aires yerel saati ile, 16.30-17.30 saatleri arasında) yapılacak oylamada, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına evsahipliği yapacak şehir açıklanacak.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılımıyla Buenos Aires'e dev bir ekip çıkartma yaptı.


İstanbul’un, resmi aday sıfatıyla katılacağı yarınki oylamada Olimpiyat Komitesi’nce seçilmesi halinde, Sultanahmet dahil, 9 farklı noktada TRT kanalıyla Canlı Yayın, 9 farklı noktada DJ Performansı ve yine 8 farklı noktada Havai Fişek Gösterileri yapılacak.


Sultanahmet’te saat: 19.00’dan sonra DJ Performansı, 22.00’dan sonra TRT’nin Canlı Yayınına geçilecek ve Canlı Yayın sonuçlar açıklanana kadar sürecek..


Sultanahmet’teki etkinlik Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi SPOR AŞ işbirliğiyle, diğer 8 farklı noktadaki DJ Performansları ve Havai Fişek Gösterileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilecek..


Canlı Yayın Noktaları

1- Caddebostan etkinlik alanı

2- Ümraniye Meydanı

3- Kartal Meydanı

4- Ortaköy Meydanı

5- Bakırköy Meydanı

6- Gaziosmanpaşa Meydanı

7- Bağcılar Meydanı 

8- Bebek Parkı


Havai Fişek Gösteri Noktaları

1- Caddebostan Etkinlik alanı

2- Ümraniye Meydanı

3- Kartal Meydanı

4- Ortaköy Meydanı - (Tekneden)

5- Bakırköy Meydanı

6- Gaziosmanpaşa Meydanı

7- Bebek Parkı- (Tekneden)

8- Taksim Meydanı


Meydanlara ve Sultanahmet’e tüm halkımızın katılımı bekleniyor.



İBB


Geri Dön