25 / 04 / 2024

istanbul olimpiyat oyunları

istanbul olimpiyat oyunları

2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) 5 kez başvuruda bulunan İstanbul, 3. kez "resmi aday" statüsüyle katıldığı oylamada ev sahibi kent olma hakkını elde edemedi...

İstanbul Olimpiyat şenliğine hazır!

İstanbul’un, resmi aday sıfatıyla katılacağı yarınki oylamada Olimpiyat Komitesi’nce seçilmesi halinde, Sultanahmet dahil, 9 farklı noktada TRT canlı yayını, 9 farklı noktada DJ Performansı ve yine 8 farklı noktada havai fişek gösterileri yapılacak...

İstanbul, 2020 Olimpiyatlarına dev yatırımlarla hazırlanıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları için hızla hazırlandığını söyledi. Başbakan Erdoğan, Marmaray, 3. boğaz köprüsü ve 3. havalimanı gibi dev yatırımlarla İstanbul'un tüm dünyaya tanıtılacağını belirtti...

2.7 milyara 25 stadyum yapılıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor yatırımlarının bugünkü rakamsal büyüklüğünün 5 milyar 268 milyon 330 bin liraya ulaştığını bildirdi. Bakan Kılıç İstanbul 2020 Olimpiyatları için oyunlar İstanbul'a gelmese bile yatırımın devam edeceğini belirtti...

Tokyo'daki 336 milyon dolarlık yeni tesis açıldı! 

Olimpiyat Oyunları için hazırlıklarına devam eden Tokyo'da, 336 milyon dolara mal olan yeni tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Samsun'da 400 milyon liralık 42 yeni spor tesisi inşa edildi!

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Samsun'da son 7 yılda toplam 400 milyon liralık yatırımla 42 yeni spor tesisi inşa edildi.

Keçiören Taha Akgül Spor Salonu 19 Mayıs'ta açılacak!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Ülkemize tek altın madalyayı kazandıran milli güreşçi Taha Akgül, Keçiören'in en büyük ilk spor salonunun da ismi oldu.

Current, powered by GE, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nı aydınlatıyor!

Müsabaka alanlarında, önemli toplanma alanlarında ve yollarda enerji verimliliği sağlayan LED altyapısı, enerji tüketimini yaklaşık %50 oranında azaltacak.

ACO, Rio 2016 Olimpiyatları’nda drenaj çözümleri sağladı!

ACO, Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları için stadyum ve şehir altyapısında profesyonel drenaj sistemleri sağladı.

Rio Olimpiyat Oyunları için evler boşaltıldı!

Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları yoksulları vuruyor. Organizasyon şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüme bahane olarak kullanılıyor.

Rio de Janeiro'da yeni spor tesislerine 1.8 milyar dolar yatırım yapıldı!

BREZİLYA’NIN Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın toplam maliyetinin, yaklaşık 12 milyar dolar (39 milyar Brezilya reali) olduğu tahmin ediliyor.

Rio Olimpiyat Oyunları'nın altyapı maliyeti 7,7 milyar dolar!

Moody's'in 16 Mayıs'ta yayımladığı rapora göre, maliyeti 12 milyar doları bulacak Rio Olimpiyat Oyunları için 7,7 milyar dolar ulaşım, inşaat, enerji, sanitasyon gibi altyapıya harcandı. Yeni spor tesislerine ise 1,8 milyar dolar harcandı.

Van Nur Tatar Kapalı Spor Salonu bitme aşamasına geldi!

Grand Prix 3. Seri Müsabakaları’nda aldığı sonuçlarla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na doğrudan katılım yolunda önemli bir adım atan Vanlı Nur Tatar adına yaptırılan 5 bin kişilik kapalı spor salonunun yarın açılışının yapılacağını söyledi.

Aslı Çakır Alptekin'e hediye edilen daire geri mi alınacak?

2012 Olimpiyat Oyunları'nda doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl meri cezası alan milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e, ödül olarak verilen bin adet cumhuriyet altının ardından, Üsküdar Belediyesi'nin hediye ettiği daire de geri isteniyor.

Bakü Olimpiyat Stadyumu EAE Şirketler Grubu'yla aydınlanacak!

Avrupa ülkelerinin katılımıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan 1. Avrupa oyunlarının açılış ve kapanış seramonilerinin yapılacağı 68,000 kişilik Bakü Olimpiyat Stadyumu’nun cephe aydınlatması, EAE Şirketler Grubu tarafından yapıldı.

Bakü Olimpiyat Stadı'nı Tekfen İnşaat inşa etti!

Azerbaycan'ın başkenti Baku, 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. Dev spor organizasyonunun açılış töreni, tasarım ve inşası Tekfen İnşaat tarafından yapılan Baku Olimpiyat Stadı’nda yapılacak.

1993 yılında Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış!

1993 yılında İstanbul, 2000 yılı Olimpiyat oyunlarına talip olmuş. 2000 yılı olimpiyatları için İstanbul'da 4 bin 893 hektarlık alana Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış. Çorlu ve Pendik'e de iki havaalanı yapılacakmış.

istanbul olimpiyat oyunları Haberi

istanbul olimpiyat oyunları


Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen 125. IOC Toplantısı'nın ilk gününde yapılan oylamada, 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapmaya, Tokyo hak kazandı.


Aday adaylarından Roma'nın yarıştan çekilmesi, Doha ve Bakü'nün ise 24 Mayıs 2012 tarihinde Kanada'nın Quebec kentinde yapılan IOC toplantısındaki ilk aşama oylamasında elenmesiyle resmen aday olan İstanbul, 2020 Olimpiyatları'na evsahipliği yapmak için Tokyo ve Madrid ile mücadele etti.


2000, 2004, 2008 ve 2012'den sonra 5. defa olimpiyatlara talip olan İstanbul, resmi aday sıfatıyla katıldığı 3. oylamada yeterli oyu alsaydı, "Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, hem aynı anda iki kıtada birden hem de Müslüman çoğunluğa sahip laik, demokratik bir ülkede" ilk kez düzenlenecekti.


1940 Olimpiyatları'nı düzenleme hakkını elde eden ancak İkinci Dünya Savaşı'ndan dolayı 1940 ve 1944 Olimpiyatları'nın iptal edilmesiyle hakkını...