26 / 04 / 2024

İstanbul Shopping Fest Platformu Başkanı Kadir Topbaş oldu!

İstanbul Shopping Fest Platformu Başkanı Kadir Topbaş oldu!

7-29 Haziran tarihleri arasında yapılacak festival öncesi Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında yeni festival platformu tanıtıldı. Platform Başkanlığına ise İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş getirildi...




İstanbul’daki parakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birçok sektörü harekete geçiren Shopping Fest, 2014’te yeni ortaklarla gücüne güç katıyor. 7-29 Haziran tarihleri arasında yapılacak festival öncesi Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında yeni festival platformu tanıtıldı...


Platform Başkanlığına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş getirilirken, İTO Başkanı İbrahim Çağlar İcra Kurulu Başkanı oldu. Toplantıda TAMPF Başkanı Vahap Küçük, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz da yer aldı. 


Yeni hedef 20 milyon turist…


Shopping Fest Platformu Başkanlığı bayrağını TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, festivali kurumsal taassup gözetmeksizin daha ileri ufuklara taşımak adına yeni bir dönem başlattıklarını, bu konuda İstanbul’daki her kesimin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.


Günümüzün dünyasında ülkelerin değil şehirlerin ortaya koydukları yeni aktivitelerle ve rekabet güçleriyle yarıştıklarına dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, doğal ve tarihi güzellikleriyle dünyaya kendisini hissettiren İstanbul’un bu festival ile güzelliklerini bir kez daha haykıracağını ifade etti. “İstanbul 24 saat yaşayan çok aktif bir şehir. Şehrimizi bu özellikleriyle dünyaya taşıyoruz” diyen Başkan Topbaş, şöyle konuştu;


“Göreve geldiğimizde 2,5 milyon turist alan İstanbul’da turist sayısı 10 milyonu aştı. Ancak bu şehir 20, hatta 30 milyonları görebilecek kapasiteye sahip ve bunun da hazırlıkları içerisindeyiz. 30 bin katılımlı kongrelerin yapıldığı ve 2019’a kadar kongre salonları dolu olan bu şehrin insanlarını mutlu etmek için ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal projelere kadar her alanda önemli yatırımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. İBB olarak bu şehre 10 yılda 60 milyar TL yatırım yaptık ve 2014’te de 8.5 milyar TL daha yatırım yapacağız.”


“Festival bayrağını daha yükseğe taşıyacağız”


Lale Festivali, Cumhuriyet Bayramı ve İstanbul’un Fethi’ne yönelik büyük organizasyonların İstanbullular ve dünya tarafından beğeniyle takip edildiğinin altını çizen Kadir Topbaş, “Geçmişte Paris ve Londra’da bulunmak bir ayrıcalıktı. Ama şimdi gelen yabancı ziyaretçilerin söylemiyle İstanbul’da bulunmak, İstanbul’a gitmiş olmak artık bir moda. Bunu beraberce başardık. Estetik ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan İstanbul’un; Shopping Fest ila birlikte marka üretebilen, dünyaya kaliteli ürün sunabilen bir kent olarak da dünyanın artık alışveriş merkezi de olsun istiyoruz. İstanbul turistler için bir taşla birkaç kuş vurulabilen bir şehir. Ziyarete gelenler hem doğal ve tarihi güzellikleri görebilir, hem alışverişini yapabilir. Misafirlerimiz, bu kentin birçok güzelliğini yaşayarak yeni unutulmayacak hatıralar ekleyebilecekler” diye konuştu.


Jeopolitik konumu ve tarihi İpekyolu’nun geçtiği bir şehir olan İstanbul’un yüzyıllardır ekonominin ve ticaretin de merkezi olduğunu, şehrin bu özellikleriyle dünyaya kendisini daha iyi tanıtabileceklerine inandıklarını vurgulayan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Bu yılki Shopping Fest hizmet sektörü başta olmak üzere bu şehre çok önemli katkılar sunacaktır. Taksici esnafımızdan başlayarak bu kentte herkesin bu festivalden nasibini alacağına ve ciddi bir istihdam oluşturacağına inanıyoruz. Festivalle kültürel değerlerimiz de daha iyi tanıtılabilecek. Dünyanın birçok noktasından gelecek insanlara gerçek anlamda bir barış ve hoşgörü kenti İstanbul’u yaşatarak dünya barışına katkı sunacağımıza da inanıyoruz. Heyecanlarımızı birleştirdik, başarıya birlikte koşuyoruz. Shopping Fest dünyadaki diğer festivallerden ayrışacak farklılıklar ortaya koyacaktır. İstanbul artık gerçekten dünyada bir marka değer olarak ortaya çıktı. Birçok marka İstanbul’a merkezini taşımak istiyor. Birçok işadamı ve konsolos İstanbul’da yaşamak istiyor. İnanıyorum ki, tüm yurttaşlarımızın katkılarıyla Türkiye’nin iktisadi başkenti İstanbul çok daha farklı bir ekonomik gelişme yaşayacak. Aldığımız bayrağı desteklerinizle en yükseğe taşıyacağız.”


Festival İstanbul’un kılcal damarlarına yayılacak


Festivalin İcra Kurulu Başkanlığını yürütecek İTO Başkanı İbrahim Çağlar da yeni dönemden çok umutlu olduklarını belirterek, “İstanbul Shopping Fest enerjisi 2014’te sokaktaki seyyar satıcıdan en lüks AVM’ye, taksici eğlence ve konaklama sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılacak. İstanbul kazanacak” diye konuştu.


“Hedefimiz AVM’lerle sınırlı olamayan bir organizasyonun ötesine geçmek” diyen Çağlar, “Shopping Fest’i ticaretin kılcal damarlarına kadar nüfuz ettireceğiz. 2013 yılında festival kapsamında oluşan ciro 8 milyar 250 milyon TL, gelen turist sayısı 958 bini bulmuştu. Bu yıl toplam ciroyu 10 milyar TL’nin üzerine turist sayısını da 1 milyon 100 binin üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. İstanbul dünyanın ilk AVM’sini 500 yıl önce kurmuş bir kent. Bu topraklarda ticaretin anavatanı olan Kapalıçarşı ve şehrin dört bir yanındaki yeni AVM’ler de bu festivalden payını alçak” ifadelerini kullandı.


İBB


Geri Dön