29 / 03 / 2024

İstanbul Shopping Fest,Arabian Travel Market 2016'da tanıtıldı!

İstanbul Shopping Fest,Arabian Travel Market 2016'da tanıtıldı!

Türkiye'nin turizm, alışveriş ve kentsel markalaştırma projesi İstanbul Shopping Fest, Ortadoğu'nun en büyük turizm fuarı ATM Dubai 2016 Uluslararası Turizm Fuarı'nda (Arabian Travel Market 2016) tanıtıldı.



25-28 Nisan tarihleri arasında Dubai'de gerçekleştirilen fuar içerisinde İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde açılan 85 metrekarelik İstanbul standında, İstanbul Shopping Fest (İSF) projesi de yer aldı. Bu yıl 23'üncü kez düzenlenen ve 86 ülkeden 2 bin 800 firmanın katıldığı fuar, dört günde 26 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl 1-31 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest, ATM 2016'da yer alan İstanbul standının en çok ilgi çeken projesi olarak öne çıktı. Fuar için Dubai'de bulunan Türk heyeti içerisinde, İSF projesini yürüten İstanbul Ticaret Odası da yer aldı.


TANITIM FIRSATI OLDU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, "2016 Turizm Eylem Planı doğrultusunda İstanbul Shopping Fest bu yıl bizler için ayrı bir önem taşıyor. Turizmde benimsediğimiz proaktif yaklaşım ile festivalimizi İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımı için bir fırsata dönüştürüyoruz. Ortadoğu'nun son dönemde turizm sektöründe yakaladığı başarı grafiği giderek yükseliyor. Üstelik, ülkemize gelen yabancı turistlerin ortalama harcaması kişi başı 756 dolarken Körfez'den gelenlerde bu rakam 3 bin dolara çıkıyor" dedi.


FESTİVAL ŞEHRE BEREKET GETİRECEK

Çağlar , İstanbul'un bölgenin cazibe merkezi konumunda olduğunu ifade ederek "İstanbul'a kültürel bir değer olarak mal olan İSF'nin hem perakende hem de turizm sektörü bakımından ülke ekonomisine katkısı büyük. Festivalimiz, temmuz ayı boyunca yine şehrimize bereket getirecek. İSF için İstanbul'a gelecek misafirlerimizi, küresel markalar, yerel lezzetler ve medeniyetleri buluşturan muazzam bir kültürle karşılayacağız" dedi. İstanbul Shopping Fest Genel Müdürü Hicran Özbük ise, "Modern ile gelenekseli buluşturan, alışverişten öte keyifli bir İstanbul deneyimi müjdeleyen festival süresince İstanbul'un çarşı, cadde ve alışveriş merkezlerinde farklı bir rüzgâr esecek" şeklinde konuştu.



Sabah


Geri Dön