16 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına sayılı günler kaldı!

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına sayılı günler kaldı!

29 Ekim’de ilk fazı açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, büyüklüğünden altyapısına kadar pek çok alanda ilklerin Havalimanı olacak. THY’nin uçuş noktalarına eklenen havalimanı tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak. 



Kur atağını bertaraf eden ve ekonomi yönetiminin aldığı yerinde kararlarla 2023 vizyonundan milim sapmayan Türkiye, dünyanın en büyük havalimanını açmak için gün sayıyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim'de ilk fazı hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı, büyüklüğünden altyapısına, güvenlik sistemlerinden mimarisine kadar pek çok alanda ilkleriyle örnek olacak.

Limak/Kolin/Cengiz/Mapa/Kalyon Ortak Girişim Grubu'nca, KDV dahil 26 milyar 140 milyon euroluk yapım, işletme ve devir bedeliyle ihalesi kazanılan İstanbul Yeni Havalimanı'nda ibirinci fazın hizmete açılması için 6 milyar euroluk yatırım gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan konsorsiyumun, "İstanbul Grand Airport (İGA)" ismini vererek 7 Ekim 2013'te kurduğu şirket, 5 yıldır çalışmalarını hızla devam ettiriyor.

 

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına sayılı günler kaldı!

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Havalimanı, tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak şekilde planlandı. Daha açılmadan birçok alanda dünya çapında ödül alan havalimanının, ana terminal binası, 1.3 milyon metrekareyle tek çatı altında dünyanın en büyük terminal binası olacak.

 

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına sayılı günler kaldı!

 

RÜZGÂR KIRILIMI UYARI SİSTEMİ GELİYOR

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına sayılı günler kaldı!

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Antalya Havalimanı'na kurulan alçak seviye rüzgâr kırılımı uyarı sisteminin test çalışmalarının devam ettiğini, söz konusu sistemi İstanbul Yeni Havalimanı'na da kurmayı planladıklarını bildirdi. Ani rüzgâr değişimlerinin uçakları çok etkilediğini ve uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğunu vurgulayan Coşkun, "Bu sistemi 19 milyon 200 bin liraya Antalya'ya kurduk. Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın talimatlarıyla teknoloji transferini önemsiyoruz" dedi.
 

GÜVENLİKTE SON TEKNOLOJİ

Güvenliğin son teknolojilerle sağlanacağı yeni havalimanında ilk kez yer radarları kullanılacak. Hareketlilik 2.5 kilometre mesafeden başlayarak tespit edilecek.


İstanbul Yeni Havalimanı çekim merkezi olacak!
İstanbul Yeni Havalimanı'nda 3 bin kişilik yolcu testi yapıldı!
İstanbul Yeni Havalimanı için bilet fiyatları belli oldu!


Geri Dön