26 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı büyük göçe hazırlanıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı büyük göçe hazırlanıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına sayılı günler kala taşınma işlemleri başlıyor. Binlerce TIR, konvoylar halinde dev merkeze malzeme taşıyacak.



Dünyanın en büyük taşınması 45 gün sonra başlayacak. İstanbul Yeni Havalimanı büyük göçe hazırlanıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, taşınma işlemleri sırasında binlerce TIR konvoylar halinde dev merkeze malzeme taşıyacak.

Koordinasyon toplantıları sürüyor

Dünyanın en büyük taşınması kapsamında Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı ile Arnavutköy’deki İstanbul Yeni Havalimanı arasında 5 binden fazla TIR taşıma için mekik dokuyacak. 3. Havaalanı'nın taşınma işlemleri için de koordinasyon toplantıları devam ediyor. 

Taşınma 31 Ekim'de tamamlanacak

29 Ekim'de ilk etabı açılacak İstanbul Yeni Havalına'da taşınma işlemleri 30 Ekim saat 03.00'da başlayacak. Taşınmanın 31 Ekim saat 23:59’da tamamlanması planlanıyor. Yer hizmetlerinde kullanılacak ve taşınacak yaklaşık 15 bin teçhizatın 10 binin THY'ye ait olduğu açıklanıyor.

 

İstanbul Yeni Havalimanı büyük göçe hazırlanıyor!

 

Yollar kapatılacak mı?

İstanbul Valisi Vasip Şahin, taşınma işlemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, "Dev merkeze taşınma sırasında yollar kapatılacak mı?" sorusunu, "Gerekirse kapatacağız; ama, şu anda arkadaşlarımız tedbirlerle ilgili planlama çalışmalarına devam ediyor. Gerekirse ve gerektiği ölçüde kapatılacak; ama, kesin kapatılacak diye henüz şu anda kesinleşmiş bir planımız yok" şeklinde konuştu.

Türk milleti başaracak

Taşınma ile ilgili toplantıların devam ettiğini belirten Şahin, "Şu kadarını söyleyeyim; Türk milleti birçok işi, ilki başardı bunu da sorunsuz atlatacaktır" ifadelerini kullandı.


Geri Dön