29 / 03 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatı hızla ilerliyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatı hızla ilerliyor!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliği nedeniyle alternatif olarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı'nda sona gelindi. 29 Ekim'de açılacak proje açılış için gün sayıyor. 



İstanbul 3. Havalimanı yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliği nedeniyle hayata geçirilen projenin açılış tarihi belli oldu.

Bu yıl faaliyete geçecek

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatında sona gelindi. Yüzde 80'in üzerinde tamamlanan proje bu yıl içinde faaliyete geçecek.

29 Ekim'e yetişecek

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplam 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre enindeki pist ve sona yaklaşan terminal binası için son aşamaya gelindiğini belirten Akçayoğlu,  yeni havaalanının 29 Ekim 2018 tarihine yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

İhale bedeli 22 milyon Euro

İstanbul’un hatta Avrupa’nın mega yatırımları arasında gösterilen 3. Havalimanı projesi son dönemlerin en çok merak edilen yatırımı oldu. 2013'te ihalesi gerçekleştiren dev proje Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi oldu. 22 milyon Euro gibi rekor bir ihale bedeline sahip proje yap işlet devret sistemi inşa edildi. 

150 milyon yolcu taşıyacak

6 ayrı pistten oluşan İstanbul Yeni Havalimanı'nın ortalama 150 milyon yolcu taşıması planlanıyor. 3. Havalimanı yıl içinde tamamlanıp hizmete açılacak. 


Geri Dön