29 / 03 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 89'u tamamlandı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 89'u tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "Gerek Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğine (IATA) gerek Uluslararası Sivil Havacılık Örgütüne (ICAO) biz, 29 Ekim 2018'de açacağımıza yönelik bildirimlerde bulunduk." dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Yeni Havalimanı'nda bugün itibarıyla yüzde 89 gerçekleşme sağlandığına işaret ederek, havalimanının 29 Ekim 2018'de açılması konusunun artık sadece söylem olmadığını dile getirdi.

Yeni havalimanı ile ilgili gerek IATA'ya gerek ICAO'ya 29 Ekim 2018'de açılacağına ilişkin bildirimlerin yapıldığını söyleyen Arslan, "Sivil havacılık ve hava taşımacılığıyla ilgili otoritelerin hepsinin sistemlerine düştü. Buna ilişkin hazırlarımız da eş zamanlı sürüyor." dedi.

Arslan, daha önce pistlerin testlerini yaptıklarını belirterek, "Şimdi de seyrüsefer ve elektronik cihazlarla ilgili 15 Mayıs itibarıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) ait  uçaklarla test sürecini başlattık." diye konuştu.

Söz konusu testlerin yaklaşık 1 ay süreceğini anlatan Arslan, havacılık sektörünün hata kabul etmediğini belirtti.

 


Geri Dön