19 / 04 / 2024

İstanbul'a 2 yeni metro hattı geliyor!

İstanbul'a 2 yeni metro hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devam etmekte olan 5 farklı metro projesiyle İstanbullulara daha rahat bir seyahat sunmak amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Toplam 91 kilometrelik 5 projenin yapımı devam ederken, 9 kilometrelik 2 projeye de start verilmesi için gün sayılıyor...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’daki ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; 18 milyon nüfusu bulunan dünyanın önde gelen mega kentlerinden birisi olan İstanbul’dahi en büyük sorunlardan biri trafik.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şu an hala devam etmekte olan Başakşehir-Kayaşehir, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı, Halkalı-İstanbul Havalimanı, Bakırköy-Kirazlı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı, Sirkeci-Kazlıçeşme Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projesi, Altunizade-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı projeleriyle İstanbul halkına daha rahat bir seyahat sağlamak amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. 

İstanbul a 2 yeni metro hattı geliyor!

BAŞAKŞEHİR-KAYAŞEHİR METROSU

İstanbul’un en yeni yerleşim yerlerinden Başakşehir’de toplu taşıma metro ile kolaylaştırılmaya çalışıyor. Bu projedeki asıl amaç şehir merkeziyle geçtiğimiz sene hizmete sunulan Çam Sakura Şehir Hastanesi arasındaki ulaşımı daha hızlı, ekonomik ve güvenli şekilde yapabilmek. 6,2 kilometre uzunlukta olacak olan Başakşehir-Kayaşehir Metro hattı günlük 1 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. 

İstanbul a 2 yeni metro hattı geliyor!

GAYRETTEPE-İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI

Açıldığı günden bu güne pek çok konuda rekor kıran İstanbul Havalimanı, yapılan bu hat ile ilk defa yolcularını metro ile ağırlayacak. 37.5 kilometre uzunluğa sahip olacak olan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyona yer verilecek. Hatta günlük 600 bin yolcu taşınması planlanıyor. İki etaptan meydana gelen hattın tamamının açılışı 2022'nin ortasından önce yapılacak. 

İstanbul a 2 yeni metro hattı geliyor!

HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI METROSU

İstanbul’da yeni konut projeleriyle özellikle Avrupa yakasının önemli destinasyonlarından olan Halkalı, devam etmekte olan İstanbul Havalimanı Metro Hattı'yla daha da ön plana çıkacak. Gün boyu trafikte kalan vatandaşlar, projenin bitirilmesiyle İstanbul Havalimanı’na 30 dakikada ulaşım sağlayabilecek. 31.5 kilometre uzunluğa sahip hatta 8 istasyona yer verilirken, günlük 600 bin yolcu taşınması planlanıyor. Projenin 2022'nin sonunda tamamlanması planlanıyor.

İstanbul a 2 yeni metro hattı geliyor!

TAVŞANTEPE-SABİHA GÖKÇEN METRO HATTI

Anadolu yakasının en önemli metro çalışması olan Tavşantepe - Sabiha Gökçen Metrosu bitirildiğinde, yolcular trafik çilesinden uzak bir şekilde havalimanına ulaşım sğalayabilecek. Şu anda hizmet sunan Kadıköy-Kaynarca Metro Hattı ile de entegre edilecek proje, Anadolu yakasında trafik yükünün hafiflemesini sağlayacak. 7.4 kilometre uzunlukta olan hatta 4 istasyon bulunuyor. Tavşantepe - Sabiha Gökçen Metrosu'nda günlük 1 milyon 200 bin yolcunun faydalanacağı öngörülüyor. Hat bu senenin sonunda hizmet sunmaya başlayacak.

İstanbul a 2 yeni metro hattı geliyor!

BAKIRKÖY-KİRAZLI METROSU

Proje çerçevesinde mevcut Metrokent-Kirazlı Metrosu ile diğer toplu taşıma modları entegre edilerek ulaşım çeşitliği fazlalaştırılarak yoğunluğun azaltılması planlanıyor. 7 istasyonu bulunacak olan 7.4 kilometre uzunluğa sahip hat ile günlük 1 milyon yolcu taşınması planlanıyor. Projenin tamamlanma tarihi ise 2022'nin sonu olarak öngörülüyor.

İstanbul a 2 yeni metro hattı geliyor!

İKİ PROJEYE BAŞLANIYOR

Ana arterlerde yer aln projelerini büyük oranda bitiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’da farklı destinasyonlarda çalışmalarını sürdürüyor. 

Bunlardan 4 kilometre uzunluğa sahip olan Altunizade-Ferah Mahallesi-Bonsa Bulvarı projesiyle saatte 8 bin yolcu taşınması planlanıyor. Projenin tamamlanma tarihi ise 2023'ün ikinci yarısı olarak açıklandı. 

Sirkeci-Kazlıçeşme ulaşım dönüşüm projesi ise 9 kilometre uzunluğa sahip. Projede 8 adet istasyon yer alıyor. Günlük 80 bin yolcu taşınması öngörülen projenin 2023'ün ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul metro ağlarıyla örülüyor!


Geri Dön