24 / 04 / 2024

İstanbul'a 3 yeni baraj geliyor!

İstanbul'a 3 yeni baraj geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İSKİ Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda İstanbul'a üç yeni baraj yapılması kararı alındı.




İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İSKİ Genel Kurulu, önceki gün Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasında gerçekleşti.


Gazete Habertürk'ün haberine göre, genel kurula sunulan ve oy çokluğuyla kabul edilen 2016 yılı bilanço ve faaliyet raporuyla ilgili söz alan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Fatih Turan, halihazırda yıllık verimi 1 milyar 820 milyon metreküp olan su kaynağı bulunduğunu, günlük ortalama su tüketiminin yaklaşık 3 milyon metreküp olduğunu belirtti.



3 MİLYAR TL’LİK YATIRIM


İSKİ’nin 5 milyondan fazla abonesinin olduğunu söyleyen Fatih Turan, Asya yakasında İsaköy ve Sungurlu barajlarının, DSİ’nin 2017 yatırım programında olduğunu vurgulayarak,her iki barajın bu yıl içinde yapım ihalelerine çıkılmasının düşünüldüğünü belirtti. Avrupa yakasında Karamandere Barajı için planlama çalışmalarının devam ettiğini de duyuran Turan, “Rezve Deresi’nden de yıllık 235 milyon metreküp su almayı planlıyoruz. Bu kapsamda, oradaki eşsiz tabiata zarar vermeden, 4 metre çapında 41 kilometre uzunluğunda bir tünelle, suyu taşımayı planlıyoruz. Zemin etüdü çalışmaları devam eden projemizin tamamlanmasıyla inşaat ihalesine çıkacağız” diye konuştu.




Akşam


Geri Dön