29 / 03 / 2024

Bahçelievler'e millet bahçesi yapılacak!

Bahçelievler'e millet bahçesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bahçelievler'de düzenlediği mitingde vatandaşlardan bir kez daha destek istedi. Erdoğan, bölgeye yapılacak metro çalışmalarından bahsetti.



AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bahçelievlerde miting düzenledi. Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara yapılacak yeni yatırımlardan bahsederken vatandaşlardan sandıkta destek istedi. Planlanan yatırımlar arasında metro hattılarının uzatılması, yeni otoparkların yapılması ve yeni tesisler yer alıyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakırköy İDO-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın Bağcılar-Kirazlı-Küçükçekmece-Halkalı Metro Hattı'nın ve Ataköy-Basınekspres-İkitelli Metro Hattı'nın inşaatına devam ettiklerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Bin 820 araç kapasiteli 4 adet otoparkın yapımı sürüyor. Kocasinan Mahallesi Dört Halife Cami'nin ve Kocasinan Spor Tesisleri'nin inşaatına başlandı. Zafer Mahallesi Eğitim Tesisi'nin yapımı devam ediyor. Bahçelievler'e yapacağımız 3 yeni tünelle, ulaşım daha hızlı hale gelecek. Bahçelievler Yayla Tüneli ile Ünverdi Köprülü Kavşağı'nın oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz. Tavukçuderesi Yolu, Bahçelievler, Olimpiyat Yolu Tüneli ile Bahçelievler-Bağcılar ve Küçükçekmece arasında alternatif bir güzergah kuruyoruz. Bahçelievler Olimpiyat Yolu-Gümrük Yolu Tüneli ile Bahçelievler ve Küçükçekmece arasında ayrıca bir güzergah oluşturuyoruz. İlçemizdeki 8 noktada yapacağımız yeni yol ve kavşaklarla trafik yoğunluğunu azaltıyoruz. Çobançeşme Aktarma Merkezi ile İstanbul trafiğinin yoğunluğunun azaltılmasına da katkıda bulunuyoruz. Bahçelievler'e 9 bin 404 araç kapasiteli yeni otoparklar kazandıracağız." 

İstanbul'a yeşil koridorları kazandırcaklarını belirten Erdoğan,yeşil koridorların Bahçelievler'i de kapsadığına dikkati çekerek, "Bakırköy-Arnavutköy Yeşil Koridoru, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nden başlayarak Bakırköy Hobi Bahçeleri, Dünya Ticaret Merkezi, CNR Fuar Merkezi, Arnavutköy Şehir Parkı ve üniversite bölgelerinden geçip Arnavutköy Set Parkı'nda son bulacak. Çobançeşme ve Yenibosna merkez mahallelerinden geçen yeşil koridor ile sizlere yaya ve bisiklet yolu olarak kesintisiz 45 kilometrelik bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Bahçelievler'e 250 bin metrekarelik yeşil alan sağlayacak yeşil koridor, ilçemizde 2 mahalleyi bir araya getirecek. Şirinevler, Bahçelievler ve Ataköy'e kurulacak şehir teraslarıyla yolların böldüğü ilçe ve mahalleler arasındaki bağlantı alanlarını güçlendiriyoruz, dedi.

Ayrıca, Bahçelievlere yeni bir meydan, millet bahçesi, millet kıraathanesi ve kültür merkezi inşa edeceklerini kaydeden Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Caddesi'nin girişinde bulunan alana katlı otopark ve sosyal tesis yapılacak.


Geri Dön