26 / 04 / 2024

İstanbul'da 100, Dubai'de 97 otel inşa ediliyor!

İstanbul'da 100, Dubai'de 97 otel inşa ediliyor!

Turizmde çölün ortasında bir destinasyon yaratan ve lüks yatırımları çeken Dubai, bu yıl otel yatırımında İstanbul'un gerisinde kaldı. İstanbul'da 100 otelin inşası devam ederken bu sayı Dubai'de 97



Turizmde çölün ortasında bir destinasyon yaratan ve lüks yatırımları çeken Dubai, bu yıl otel yatırımında İstanbul'un gerisinde kaldı. İstanbul'da 100 otelin inşası devam ederken bu sayı Dubai'de 97.

Turizmde çölün ortasında bir destinasyon yaratan ve lüks yatırımları çeken Dubai, bu yıl otel yatırımında İstanbul'un gerisinde kaldı. İstanbul'da 100 otelin inşası devam ederken bu sayı Dubai'de 97Ortadoğu'nun sadece gayrimenkul değil otel yatırımlarında da dünyaya kafa tutan şehirlerinden Dubai, yeni otel inşaasında bu yıl İstanbul'un gerisinde kaldı. Tophotelproject.com tarafından yapılan araştırmada geçtiğimiz yıl listede ilk sırada yer alan Dubai'de bu yıl inşaatı devam eden 97 otel yatırımı bulunurken İstanbul'da en az 100 otelin inşaası devam ediyor. İstanbul Turizm İl Müdürlüğü'nün verilerine göre ise İstanbul'da turizm yatırımı belgeli 100, turizm işletme belgeli ise 389 otelin yapımı devam ediyor veya planlama aşamasında. New York'ta 43, Berlin'de 49, Las Vegas'ta ise bu yıl yatırımı devam eden ya da başlanacak otel sayısı 17 olarak açıklandı. İstanbul'da ise yatırımı devam en büyük 14 otelin yatırım tutarı ise 1.7 milyar doları geçiyor.

100 OTEL YAPILIYOR
İstanbul'da otel fiyatlarının 300 euroları bulması yatırımcıları da harekete geçirdi. Kriz'de ertelenen pek çok yatırım bu yıl yeniden start alırken, lüks turizm yatırımları da canlandı. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre İstanbul'da 39 adet 5 yıldızlı olmak üzere toplam 100 yatırım devam ediyor. Sadece 5 yıldızlı en büyük 14 otelin yatırım tutarı ise 1.7 milyar doları buluyor. 39 adet 5 yıldızlı otelin 2'si bu yılın sonunda kalanları ise 2012'den itibaren açılacak. Faaliyete geçecek oteller arasında en ilgi çekenlerinden birini Tuna Ev ve ofis mobilyanın yatırımcıları tarafından alınan Maksim Gazinosu'nun önündeki arazide yapılacak Maksim Oteli oluşturuyor. Bunun yanı sıra Zorlu Center içindeki otel ile Büyük Tarabya Oteli de en yüksek yatırım değerine sahip oteller arasında.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön