24 / 04 / 2024

İstanbul'da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

İstanbul'da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yazıcı ile üretildi. İstanbul'da inşa edilen bu ev, Türkiye'nin ilk yaşam projesinin de başlangıcı oldu.



Son zamanların gündem konuları arasında yer alan 3 boyutlu yazıcıların kullanım alanları her geçen gün artmaya devam ediyor.

İstanbul da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

Shiftdeletenet'ten Tunahan Karakış'ın haberine göre, bu yıl itibariyle her alanda kullanılan bu teknoloji, inşaat sektörüne de girdi. Mayıs'ta Hollanda’da 3 boyutlu yazıcılarla yapılan bir konut, ilk kiracılarını ağırlıyor.

İstanbul da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

Tüm dünyada 3 boyutlu yazıcılarla ilgili çalışmalar hız kesmeden sürerken, Türkiye'de de heyecanlandıran bir gelişme yaşandı.Ülkemizde de 3 boyutlu yazıcı kullanılarak ev inşa edildi. Mega kent İstanbul Tuzla'da hayaata geçirilen bu binayla beraber ülkenin de ilk yaşam projesi de hayata geçirildi.

İstanbul da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTON ortaklığında yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTON ortaklığında yapılan bu proje, şirket mühendisleri ve mimarları tarafından projelendirildi. Tamamiyle yerli kaynaklar kullanılarak yapılan ev, 3+1 şeklinde tasarlandı. Bunlar dışında 155 metrekarelik oturma alanıyla dikkat çeken konutun dışında yeni hayata geçirilecek projelerle tasarım merkezi tarafından farklı katlar yükseklikleri ve farklı metrekarelerle müşterilere özelleştirme imkanı sunuluyor.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!


Geri Dön