18 / 04 / 2024

İstanbul'da binalar yükseklikte yarışıyor!

İstanbul'da binalar yükseklikte yarışıyor!

İstanbul'da her yapılan gökdelen bir öncekine fark atıyor, kule yarışında son 250 metre zorlanıyor...



Çağlar boyu cazibe merkezi olan finans merkezi adayı İstanbul'da birbiri ardına yükselen gökdelenlere her geçen yıl yenileri ekleniyor. Yedi tepeli kentin insan yapımı `tepeleri' artık 250 metreyi zorluyor. 150 metreyi aşan yükseklikte çok sayıda projeye ev sahipliği yapmaya başlayan İstanbul'da İş Kuleleri, Şişli Plaza, Koza Plaza, Akmerkez, Metrocity, Mashattan, Kempinski Residences Astoria, Tekfen Tower, Kanyon, Süzer Plaza, Polat Tower, Sun Plaza, Palladium, Uphill Court, Myworld ve Incity gibi gökdelenleri, yapımı devam eden Sapphire ve Diamond of İstanbul izliyor. Halen 181.2 metre yükseklik ile Türkiye'nin en yüksek binası olan 41 katlı İş Kuleleri'nin tahtı sallantıda... Kiler Holding'in kaba inşaatı biten Levent'teki Sapphire binası 2000 yılında açılan Levent'teki İş Kuleleri'ni şimdiden geçti. Sapphire sembolik antenle birlikte 261 metre, anten hariç net 236 metre yüksekliğe sahip olacak. Ayrıca yerin altında da 10 katı bulunan Sapphire'in 2010'un ilk çeyreğinde açılması planlanıyor. Hattat Grubu tarafından yapılan Diamond of İstanbul ise 240 metre yüksekliğe sahip olacak. Binanın yapımı devam ediyor.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İstanbul'un silüeti artık gökdelenler

İstanbul'da başlayan gökdelenli yaşam şehir silüetine hakim oluyor. Binaların boyu 260 metreyi aştı

Ofis ve konut ihtiyacının artmasıyla, çağlar boyu cazibe merkezi olan finans merkezi adayı İstanbul'da birbiri ardına yükselen gökdelenlere her geçen yıl yenileri ekleniyor. Yedi tepeli kentin insan yapımı 'tepeleri' artık 250 metreyi zorluyor. 1990'lı yıllarda başlayan gökdelenli yaşam, Levent ve Maslak hattında hız kazanırken, son yıllarda kentin diğer bölgelerine de sıçradı. Daha çok ofis, rezidans ve otel olarak hizmet veren gökdelenler, farklı özellikleriyle de dikkati çekiyor. Kimi gökdelenin üst noktalarında golf oynanıyor, kiminde spor yapılıyor.

İş Kuleleri, Şişli Plaza, Koza Plaza, Akmerkez, Metrocity, Mashattan, Kempinski Residences Astoria, Tekfen Tower, Kanyon, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü, Süzer Plaza, Polat Tower, Selenium Residence, Sun Plaza, Palladium, Marriott Otel, Uphill Court, Myworld ve Incity gibi gökdelenleri, yapımı süren Sapphire ve Diamond of İstanbul izliyor.

Şu an İstanbul'un en yüksek binası olan İş Bankası'na ait Kule-1'in yüksekliği 181,2 metre. İş Kulelerinin tahtı ise sallantıda.

Kiler Holding'in kaba inşaatı biten Levent'teki Sapphire binası 2000 yılında açılan Levent'teki İş Kuleleri'ni şimdiden geçti. 240 metre yüksekliğe sahip olacak Hattat Grubu'nun Maslak'taki Diamond of İstanbul binasının yapımı ise sürüyor
Yeni Şafak


Geri Dön