19 / 04 / 2024

İstanbul’da emekli göçü başladı! 12 bin lira nakdi yardım yapılacak

İstanbul’da emekli göçü başladı! 12 bin lira nakdi yardım yapılacak

İstanbul’da ortalama olarak 7 – 8 bin lirayı bulan kira fiyatları emeklileri kara kara düşündürüyor. Emekliler, artık İstanbul’da değil, köyde yaşamak istiyorlar. Köyüne gidene 12 bin TL para verilecek. İşte detaylar…



Artan kira fiyatları, Türkiye’de ilk olarak İstanbul olmak üzere yaşamı daha zor hale getirdi.

Sabah'tan Metin Can'ın aktardıklarına göre; hem büyük şehirlerde hem de memleketlerinde evi olan emekli kişiler, fahiş şekilde artan kiralardan yararlanmak ve yaşam maliyetlerini indirgemek için şehirdeki evini kiraya verip memleketlerine gitmeye başladı. 

Ev sahibi olmayan emeklilerin büyük bir kısmı da daha uygun fiyatlar nedeniyle memleketlerine dönüyorlar. İstanbul'da en düşük kiralar ise 4 bin TL’den başlarken, bu rakam bazı ilçelerde 15 bin TL’ye çıkıyor. Bu kira seviyeleri nedeniyle emeklilere taşralarda yaşamak artık daha uyguna geliyor.

İstanbul Avcılar'da bulunan evini 7500 TL'ye kiraya çıkardığını söyleyen emekli işçi, F.C., "Geçmişte yazın köyde, kışları ise İstanbul'da yaşardık. Şimdi böyle bir durumumuz yok. İstanbul'daki evimizi kiraya çıkararak gelirimizi yükseltmek istedik. Artık köyde yaşayacağız. Bu sebeple İstanbul'daki genel masraflardan kurtulduk. Birçok emekli de böyle düşünüyor" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön