24 / 04 / 2024

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.



"İSTANBUL GENELİNDE YAKLAŞIK YÜZDE 40-45 ZAM SÖZ KONUSU"

TEYFED Genel Başkanı Yahya Sağır, konuyla ilgili açıklamasında "Aidatların neden arttığından başlamamız gerekiyor. Bugün asgari ücrete yüzde 50 gibi bir zam geldi. Elektriğe yüzde 125 zam geldi. Bütün sitelerde kullanılan malzemelere de zam geldi. Bugün aidat oranlarına baktığımızda İstanbul genelinde ortalama yüzde 40-45 arasında zam var. Sitelerde verilen hizmetlerin yanı sıra bir de bakım bedelleri var" diye konuştu.

İstanbul da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

"İSTANBUL'DA EN YÜKSEK AİDATLAR SARIYER, ORTAKÖY, BEŞİKTAŞ'TA" 

Yahya Sağır, "Geçen sene ile bu seneyi kıyaslarsak; Tuzla'da aidat 150 liraydı, bu sene 350 liralara çıktı. Kartal'da aidat 450 ile 500 lira arasındaydı şu anda 750-800 TL arasında. Bugün İstanbul'un en yüksek aidat toplanılan yerler Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş. O bölgelerde de aidatlar 2 bin liradan başlıyor 8 bin liralara kadar çıkabiliyor. Üsküdar-Çamlıca bölgesinde de yüzde 50 gibi arttı. Üsküdar, Çamlıca, Kadıköy bölgesinde ortalama aidat 350 lira bandından başlayıp, 850-1300 liraya kadar çıkabiliyor. Aidatları kira ile endekslersek yanılırız. Aidatları çalışan ve gelen zamlarla endekslememiz gerekiyor" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön