24 / 04 / 2024

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.



"BİR DAHA ASLA SİTEDE OTURMAYI DÜŞÜNMÜYORUM" 

Beylikdüzü'nde bir sitede yaşayan ve 800 TL aidat ödediğini belirten Sevda Demircan "Her sitede olduğu gibi bir sorun yaşıyoruz. Aidatlarımız çok yüksek geliyor. Birçok insandan duyuyorum. Herkesin aidatı çok yüksek ve biz bu paraların nereye gittiğini şeffaf şekilde görmüyoruz. Böyle sorunlar yaşıyoruz. Ben bir daha asla sitede oturmayı düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

"ZAM DEMEYELİM ZAMANA UYMAK DİYELİM" 

Kilyos'ta bir sitede yönetici olan Celal Bilgen, aidatlarla ilgili şunları söyledi:

"Yapılacak olan artışa zam demeyelim, zamana uyma diyelim. Bizim sitemizde yaklaşık 38 kişi çalışıyor. Bunun 21'i güvenlikçi. 38 çalışanın içinde çöp toplayan var, bahçe işlerine bakanı var, elektrik ve su tesisatına bakanları var. Asgari ücret ne oldu? Arttı. Güvenlik içinde yaşıyorsan ve evden çıktığında siteyi tertemiz buluyorsan, bunun bir bedeli var. Bunun bedelinin adına da aidat diyorlar. Burada metrekareye göre aidatlar değişiyor. En düşüğü bin 765 lira. Bu rakama daha zamlar uygulanmadı. Nisan'daki genel kurulda yeni aidatlar belirlenecek."

Konut sitelerindeki aidat artışları yönetimlerle ev sahiplerini karşı karşıya getirdi!

Konut sitelerindeki aidat zamlarında üst sınır ne?

Konut sitelerinde aidatlar kiralarla yarışıyor!

Altında büyük fırtına geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 milyon aileye doğalgaz desteği!

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!


Geri Dön