24 / 04 / 2024

Konut sitelerindeki aidat zamlarında üst sınır ne?

Konut sitelerindeki aidat zamlarında üst sınır ne?

İstanbul’da yeni yılla beraber site aidatlarına gelen zamlara vatandaşlar tepkili. Site sakinleri aidatlara gelen zamların neye göre yapıldığını merak ediyor. İşte uzmanların site aidatlarına gelen fahis artışlara cevabı...



İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de  site aidatlarına gelen zamlarla ilişkin vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Hürriyet Gazatesi'nden Gaye Kobal'ın haberine göre; Geçen haftalarda Esenyurt’ta bir grup site sakini aidatlara yapılan zamları pencerelere çıkıp tencere ve tava çalarak protesto etti. Site sakinlerinden bazıları sokaklara dökülerek, ‘Yönetim istifa’ sloganları attarak sitem etti.

Konut sitelerindeki aidat zamlarında üst sınır ne?

Covid-19 salgını nedeniyle havuz, spor salonu gibi ortak kullanım alanlarını kullanamayan site sakinleri yükselen fiyatlara tepki gösterdi. Konu hakkında konuşan uzmanlar da "Fiyatlara müdahale etmek için genel kurula katılıp söz sahibi olun" uyarılarında bulundu.

Kiracı ve ev sahiplerini uzun süre meşgul edeceğe benzeyen aidat zamları ile ilgili merak edilen ve hukuki sürecine dair tüm ayrıntılarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Erencan Çemrek ve Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz Hürriyet Gazatesi'nden Gaye Kobal'a anlattı.


Geri Dön