29 / 03 / 2024

Kiracıların merakla beklediği karar TBMM'den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti

Kiracıların merakla beklediği karar TBMM'den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti

Kiralık ev fiyatlarının son dönemde baş döndürücü bir hızla yükselmesi hükümeti harekete geçirdi. Kiracıların merakla beklediği haber TBMM'den geldi. Kiralık evlerde artış oranı üst sınırı belli oldu. Son tarih de açıklandı.



İstanbul'da konut kiraları mevcut kiracılar için bir senelik kira artışı yüzde 45,48, yeni kiralık konut ücretleri ise geçen yıla kıyasla yüzde 161,4 artış gösterdi. İstanbul’da yeni kiracılar için ortalama kira bedeli 6 bin 360 TL hesaplandı.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Haziran ayı kira artış oranı belli oldu. TÜFE’nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Haziran ayı için yüzde 39,33 oldu.

Kiralık konutlardaki aşırı fiyat artışları nedeniyle TBMM'den "kira düzenlemesi" kararı çıktı.

Kira artış oranına 'yüzde 25' sınırı getirilmesini sağlayacak teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kira artış oranını sınırlayacak düzenleme, ‘Avukatlık Kanunu ile Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne eklendi.

 Kiracıların merakla beklediği karar TBMM den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön