29 / 03 / 2024

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira sözleşmesi yenilenecek oran kiracılar kira artış hesaplamasında üst sınırın ne olduğunu merak ediyor. Peki, işyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?



İşyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları ile ilgili hususlar ile sözleşme taraflarının hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. 

Kira sözleşmesi kanundaki tanımı ile "Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme" olarak ifade ediliyor. 

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlü oluyor. 

Sözleşmenin süresi sonunda yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. İşyeri kira sözleşmesi yenilenecek oran kiracılar kira artış hesaplamarının nasıl yapıldığını merak ediyor. Peki, işyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır? işyeri kira artış hesaplamasında üst sınır nedir?


Geri Dön