19 / 04 / 2024

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira sözleşmesi yenilenecek oran kiracılar kira artış hesaplamasında üst sınırın ne olduğunu merak ediyor. Peki, işyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?



KİRA ARTIŞ DAVASI NASIL AÇILIR?

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava istenildiği an açılabiliyor. Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlar. 

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

Kanunen sözleşmede yeni kira döneminde kira bedelinin artırılacağına ilişkin bir hüküm varsa, yeni kira döneminin sonuna kadar açılacak davada mahkemece belirlenecek kira bedeli de, bu yeni dönemin başlangıcından itibaren geçerli olur. 

Kiracıya, kira bedeli ve yan giderler dışında başka bir ödeme yükümlülüğü getirilemez. Özellikle, kira bedelinin zamanında ödenmemesi hâlinde ceza koşulu ödeneceğine veya sonraki kira bedellerinin muaccel olacağına ilişkin anlaşmalar geçersizdir.


Geri Dön