26 / 04 / 2024

İstanbul'da en yüksek kiralar hangi ilçede?

İstanbul'da en yüksek kiralar hangi ilçede?

İstanbul'da kira fiyatları gitgide yükseliyor. Arzın az olması nedeniyle kiralık ev arayan vatandaşlar ev bulmakta zorlanıyor.



İstanbul’da yükselen kira fiyatları gündem olmaya devam ediyor. Gazetevatan'da yer alan habere göre; özellikle yaz döneminde kiralık ev bulmanın zor olduğunu söyleyen emlakçılar ellerinde talep kadar portföy bulunmadığını belirtiyor. Kiralık konutların talepten az olması fiyatların yükselmesine neden oluyor.

Beşiktaş'ta kira fiyatları tavan yaptı

Ümraniye, Ataşehir bölgesinde kira artışları yüzde 30’a ulaşırken İstanbul’un gözde semtlerinden Beşiktaş’ta ise kiralar uçuşa geçti. Semtteki daireler birkaç ay öncesine oranla neredeyse iki kat arttı. 

“İki ay öncesine kadar ortalama 3-500 4.000 TL’den kiraya verdiğim bir daire şu anki rakamlarda 8 bin- 8.500 TL civarlarında.” 

İstanbul da en yüksek kiralar hangi ilçede?

Ev sahiplerinin zor kriterleri 

Normal koşullarda binanın özelliklerine göre değer verildiğini vurgulayan emlak danışmanları son dönemde böyle bir kriterin olmadığını belirtiyor:

“Ev sahibi ben bu fiyattan kiralamak istiyorum diyor siz de ona bir şey diyemiyorsunuz, çünkü talep de var” Uzmanlar ev arayanlara kiralama sürecinde çabuk davranmamasını  öneriyor:

"Arayışlarını Eylül'den sonraya yayarlarsa daha çok alternatifimiz olacaktır ve onların da daha çok seçeneği olacaktır.”

Konut arzı kira fiyatlarını ikiye katladı!


Geri Dön