20 / 04 / 2024

İstanbul'da enflasyon uçtu! 

İstanbul'da enflasyon uçtu! 

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da perakende fiyatlar yıllık bazda yüzde 107,42 arttı. Eylül ayı perakende fiyatlarında kültür eğitim ve eğlence harcamalarındaki azalma görüldü. Toptan fiyatlarda ise yakacak ve enerji maddeleri grubundaki artış göze çarptı.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eylül 2022 Fiyat endeksleri paylaştı. Buna göre, eylül ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 6,06, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,94 oranında yükseldi.

2021 Eylül ayına göre 2022 Eylül ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İstanbul Ticaret Odası'nın 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 107,42, Toptan Eşya Fiyatları İndeksinde ise yüzde 98,17 oldu.

İstanbul'da perakende fiyatlar geçen ay yıllık bazda yüzde 99,9 artış göstermiş, 1998'den bu yana en yüksek seviyeye yükselmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön