26 / 04 / 2024

İstanbul'da kiraların en ucuz olduğu ilçeler belli oldu!

İstanbul'da kiraların en ucuz olduğu ilçeler belli oldu!

En uygun fiyatlı evlerin Esenyurt ve Arnavutköy'de olduğunu açıklandı. İstanbul'un Kuzey Marmara Otobanı ve İstanbul Havalimanı'nın batısına doğru ilerleyen ilçelerde gayrimenkul piyasası değerlendi.



Gayrimenkul veri analizi platformu Endeksa, İstanbul'da kiraların en ucuz olduğu ilçeler inceledi. Verilere göre en uygun fiyatlı evler Esenyurt ve Arnavutköy'de bulunuyor. 

Oda TV'nin haberine göre; İstanbul'da konut fiyatlarının incelendiği araştırmalara göre; bölgede en düşük fiyatlı konut, ortalama metrekare fiyatının 2 bin 209 lira olduğu Esenyurt ilçesi olarak açıklandı. Esenyurt'u izleyen ilçeler arasında ise 2 bin 240 lirayla Arnavutköy, 2 bin 300 lirayla Silivri, 2 bin 322 lirayla Beylikdüzü, 2 bin 350 lirayla Sancaktepe, 2 bin 370 lirayla Sultangazi, 2 bin 409 lirayla Avcılar ve 2 bin 493 lirayla Sultanbeyli bulunuyor.

YABANCI YATIRIMCILARIN SAYISI ARTIYOR

Kamu bankalarının konut kredi faizlerini aylık yüzde 0,99'a düşürüp vadeleri 180 aya vadelendirmesi, uzun zamandır bekleme döneminde olan geçen gayrimenkul piyasasını canlandırdı. Türkiye’deki faiz artışları nedeni ile yabancı yatırımcılar, İstanbul başta olmak üzere diğer bölgelerde gayrimenkul yatırımlarının sayısını artırdı. İlerleyen aylarda tamamlanması beklenen ve İstanbul'un doğu ucu ile batısını Edirne ve Çanakkale'ye bağlayan Kuzey Marmara Otobanı ile arazi fiyatlarını artırdı. İstanbul'un Kuzey Marmara Otobanı ve İstanbul Havalimanının batısına doğru ilerleyen ilçelerde gayrimenkul piyasası değerlendi. Yeni Havalimanı'nın etrafında bulunan Arnavutköy Bölgesi başta olmak üzere Çatalca ve Silivri ilçeleri de alım ve satımların yoğun olduğu mevkiler arasında bulunuyor.

İstanbul'da ilçe ilçe kiralık daire fiyatları!


Geri Dön