26 / 04 / 2024

İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanı 3,60 metrekareye çıktı!

İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanı 3,60 metrekareye çıktı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanının 1,29 metrekareden 3,60 metrekareye çıktığını söyledi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Deprem Haftası ve 2021 Afet Eğitim Yılı'na ilişkin soruları yanıtladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul'da 5 bin 600 civarında toplanma alanı bulunduğunı söyleyen Bakan Soylu, bunların yüzde 80'inden fazlasının bir mahallenin içerisinde 500 metrekareye yakın büyüklükte olduğunu belirtti. Depreme yönelik hazırlıklar kapsamında son bir sene içinde İstanbul'da 500'ün üzerinde toplantı yaptıklarını ve bunların 11'ine kendisinin başkanlık ettiğini dile getiren Soylu, dün katıldığı toplantıda da İl Risk Azaltma Planı'nı başlattıklarını belirtti.

İstanbul da kişi başına düşen toplanma alanı 3,60 metrekareye çıktı!

İl Risk Azaltma Planlarının 7 ilde tamamlandığını, tüm illere yaygınlaştırılacağını dile getiren Soylu, bu planlarda illerin deprem, sel ve benzeri afet risklerinin önceliklerine göre ele alındığını ve neler yapılabileceğine ilişkin yol haritalarının belirlendiğini belirtti.

İstanbul'da toplanma alanlarının ilk olarak belediyeler tarafından belirlendiğini fakat bunun yeterli olmaması üzerine çalışma gruplarınca kaymakamlık, belediye ve muhtarlarla birlikte yeni alanlar tespit edildiğini belirten Soylu, İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanının 1,29 metrekareden 3,60 metrekareye çıktığını bildirdi.

Süleyman Soylu, barınma alanlarına yönelik de çalışmalar yürütüldüğünü, İstanbul'a yeni 1135 okul ve 115 sağlık merkezi yapıldığını belirterek, bunların deprem sonrası önemiyle ilgili konuştu. Süleyman Soylu, okulların afet sonrası barınma alanları olacağını ve bunun dışında belirlenen alanlara konteyner ve çadırların hemen kurulacağını söyledi.

Muammer Keskin'den deprem ve toplanma alanı açıklaması!


Geri Dön