26 / 04 / 2024

Muammer Keskin'den deprem ve toplanma alanı açıklaması!

Muammer Keskin'den deprem ve toplanma alanı açıklaması!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "2012'den günümüze kadar yaklaşık bin 900 taşınmaz riskli yapı olarak tespit edildi ve bin 600'ünün yıkımı gerçekleştirildi" dedi.



Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında Şişli'de yapılanları Belediye Başkanı Muammer Keskin, Sözcü HaftaSonu'na anlattı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, coronavirüs sürecinde hayata geçirdikleri Komşu Masa, Sosyal Mutfak ve Dikimevi projeleriyle Şişli’deki hayatı kolaylaştırdıklarına dikkat çekti. 

Muammer Keskin, Şişli'nin deprem hazırlıklarına da değindi. Keskin, şunları kaydetti:

"Şişli'de toplam 20 bin 52 adet yapı bulunuyor. 2012'den günümüze kadar yaklaşık bin 900 taşınmaz riskli yapı olarak tespit edildi ve bin 600'ünün yıkımı gerçekleştirildi. Kuştepe, İzzet Paşa ve Mahmut Şevket Paşa mahallelerimizdeki imar ve mülkiyet problemlerinin çözümü için İBB Başkanlığı koordinasyonuyla ortak çalışmalar yapılmakta. Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi çalışmamızı yıl sonuna kadar tamamlayıp ilgili kurumlara bildireceğiz.”

Uzun süredir gündeme gelen Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün yerinde inşaat yapılmasına ilişkin de Keskin, "Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Emlak Konut GYO tarafından geliştirilen rezidans projesine Şişli Belediyesi tarafından inşaat ruhsatı verilmesiyle ilgili de açıklama yapan keskin Keskin, “Ruhsatlandırma sürecinde temel belirleyici, sağlanacak kamusal fayda olmuştur. Emlak Konut GYO ve ilgili firmayla taahhütname imzalanmış, 16 bin 500 metrekarelik kullanılabilir yeşil alan projesi için anlaşılmıştır. Topağacı Otoparkı olarak kullanılan 2 bin 200 metrekarelik alan da projeye dahil edilecektir. Teşvikiye Mahallesi'nde aynı zamanda deprem toplanma alanı olarak da kullanılabilecek yaklaşık 18 bin 700 metrekarelik yeşil alan oluşturulacak" açıklamasında bulundu.


Geri Dön