29 / 03 / 2024

İstanbul'da metro hangi semtlerden geçecek?

İstanbul'da metro hangi semtlerden geçecek?

Gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerin başında projenin konumlandığı lokasyon geliyor. Peki önümüzdeki süreçte metronun geçeceği semtler hangileri olacak? İşte bölge bölge İstanbul'un metro projeleri...



Gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerin başında projenin konumlandığı lokasyon geliyor. Çünkü doğru lokasyon, alıcısına değer kazancı sağladığı gibi ulaşım sıkıntısı da yaşatmıyor. Peki önümüzdeki süreçte metronun geçeceği semtler hangileri olacak? İşte bölge bölge İstanbul'un metro projeleri .


Ocak'ta 14 km'ye ulaşacak


Günde 75 metrelik kazı çalışmasının yapıldığı Üsküdar-Çekmeköy metro projesinde tünel kazı ve istasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 24 saat boyunca çalışmaların sürdüğü metro hattının Altunizade istasyonunda ise şaft çalışmaları ilerliyor. Bugüne kadar 13 kilometrelik tünel kazısı tamamlanan metroda Ocak ayında 14 km'nin aşılması hedefleniyor. 2015'de açılacak metronun geçeceği bölgeler de şöyle; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu,Çekmeköy-Sancaktepe.' 


KiRAZU-HALKALI


Aksaray-Kirazlı LRT hattının Kirazlı Halkalı uzatması uygulamaya esas kesin projesi hazırlama işi için yapılan ön yeterlilik ihalesini geçen firmalardan 20 Ocak ta teklifler alınacak. Proje ile 5.8 kilmetrelık Otogar-Kirazlı hattının Kirazlı'dan Halkalı'ya uzatılması hedefleniyor. 


LEVENT- HİSARÜSTÜ 2015'e yetişecek


2015 yılına yetiştirilecek Levent Rumelihisarüstü metro hattı, 3.3 kilometrelik hat uzunluğuyla Levent, Uygulama Oteli, Etiler ve Rumelihisarüstü'nden geçecek. Proje tamamlandığında söz konusu istikamet üzerindeki trafik yükü de hafifleyecek. 



YENiKAPI kaba inşaat sürüyor 


Yapım çalışmalarının devam ettiği ve 2014 yılında İstanbulluların hizmetine sunulacak Yenikapı-Aksaray metrosu ile iki bölge arasındaki yolculuk süresi 1 dakikaya inecek. Söz konusu projenin devreye alınmasıyla birlikte HavaalanıAksaray metro hattının  Marmaray  ve Taksim metrosu ile bağlantısı da sağlanmış olacak. Proje kapsamında bugünlerde Yenikapı istasyonunun kaba inşaatı devam ediyor. 


8 İstasyon sonra Sabiha Gökçen'de


2017'de Pendik'ten Sabiha Gökçen Havalimanı'na metro ile 13.5 dakikada ulaşmak mümkün olacak. Sabiha Gökçen Havalimanı-Pendik metro hattı projesi ile gerçekleşecek bu yolculuk kapsamında; Pendik, Kaynarca Merkez, Hastane, Dumlupınar, Yayalar, Bağlar, Sanayi bölgeleri geçilerek, Sabiha Gökçen l Havalimanı'na ulaşılacak. Tamalandığında 9 kilometre uzunluğa sahip olacak hat, 2017'de hizmete alınacak. 



ilk kazma için geri sayım başladı 


Sözleşme imza töreninin Aralık 20li te yapıldığı Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının bu ay içinde temelinin atılması bekleniyor. Toplamda 17.5 kilometrelik uzunluğuyla; Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey'den geçecek proje 2017'de faaliyete geçecek. 


Günümüzde sağladığı ulaşım avantajları nedeniyle metro hatlarına yakın olan konut projeleri daha çok tercih edilir hale geldi. Çünkü çağımızın en kullanışlı ulaşım araçlarından biri olan metro sayesinde trafik yükü azaldığı gibi, şehir içi seyahat süreleri de kısalıyor. Hal böyle olunca, inşaat firmaları da metro hatlarına yakın lokasyonterda proje üretmeye yöneliyor. 


FİYATLARI YÜKSELTİYOR Geçtiği semtlerdeki emlak fiyatlarını yükselterek, prim avantajı da sağlayan metro projelerinin sayısı ise gün geçtikçe artıyor. Önümüzdeki dönemlerde istanbulluların hizmetine sunulacak metro projelerinin hangi semtlerden geçtiğini ve ne aşamada olduklarını meraklıları için araştırdık. 


KARTAL-KAYNARCA metrosu 2015'te 


Kartal-Kaynarca metro projesi ile 2012'de faaliyete geçen Kadıköy-Kartal metrosunun Kaynarca'ya kadar uzatılması hedefleniyor. Toplamda 3 istasyondan oluşan metro hattı; Yakacık, Pendik ve Kaynarca semtlerinden geçecek. Tamamlandığında 4.5 kilometrelik uzunluğa sahip olacak Kartal-Kaynarca metrosu için 2013 yılında İnşaat ve elektromekanik sistemler temin, montaj ve işletmeye alma işleri ihalesi gerçekleştirilerek, ihaleyi kazanan orta^girişim ile sözleşme imzalanmıştı. 



Posta Gazetesi 


Geri Dön