23 / 04 / 2024

İstanbul'da metrobüse yakın projeler değerleniyor

İstanbul'da metrobüse yakın projeler değerleniyor

Metrobüs hattına yakın evlerin ve projelirin değeri artıyor



Herkesin ortak derdidir 'başını sokacak bir ev sahibi olmak... Sorunları her geçen gün büyüyen metropol İstanbul'da evsahibi olmanın püf noktalarını İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş anlattı. Kent merkezlerindeki kiraların 'deprem riski' korkusuyla düştüğüne dikkat çeken Ateş, trafikten bıkarak merkezden kaçan İstanbullu-lar'ın metrobüs hattında bulunan konutlara ilgi gösterdiğini açıkladı.
2011'den önce piyasalarda herhangi bir açılma yaşanmayacağım belirten İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş "Seçim safına giriyoruz. Şu an da satışlar var. Geçmiş yılları şöyle bir incelerseniz metre karesi 400-500 bin TL'ye konut satılıyordu. Şu an 700 TL ile 1500 TL arasında sosyal tesisi olan, lüks konutlar üretiliyor. Uzun vadede 40-60 ay arasında vade yaparak müşterisine konut satıyorlar. Bir kıpırdanma var.

2011'DE PİYASALAR ÇILDIRACAK
2011'in altıncı ayından itibaren piyasalar coşar" dedi. Ateş "Ancak bu şekilde müteahhit firmalar ayakta durabiliyor" diye konuştu. Eski yerleşim bölgelerindeki kiracıların daha şanslı olduğunu belirten İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş "Mal sahipleri kira artışı yapmıyor. Eski yerleşim bölgelerinde talep azaldı. Beklenen bir deprem var. Bir çok bina boşaltıldı. Eski yerleşim bölgelerine talep azaldı. Ev boş durmasın diye çıkan kiracıdan daha düşük ücretle kiraya veriliyor" dedi. Ateş sözlerini şöyle sürdürdü. "Sinanoba, Mimaroba, Beylikdüzü gibi bölgelere gittiğinizde 300 TL'dan 600 -700 TL'ye kadar lüks konutlarda 3+1'de oturabiliyorsunuz. 100 ile 125 bin TL'ye de lüks, 3+1 satın alınabilir." Eski yerleşim bölgelerinde kar limitlerinin azaldığına da dikkat çeken Ateş "Yeni yerleşim bölgesinde otopark sorunu olmayınca bölgelerin yıldızı daha fazla parlıyor" dedi.


 


Geri Dön