24 / 04 / 2024

İstanbul'da mezar fiyatlarına zam!

İstanbul'da mezar fiyatlarına zam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2020 fiyat tarifelerine göre, mezar ve cenaze hizmetlerine zam geldi. İşte yeni mezar fiyatları...



 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2020 fiyat tarifelerinde mezar ve cenaze hizmetlerine zam geldi.

Buna göre tabutlu defin ücreti 300 liradan 350 liraya yükseltildi. Karacaahmet, Çengelköy, Nakkaştepe'nin içinde bulunduğu 1. bölge mezarlıklarda boş mezar yeri bedeli 30 bin liradan 34 bin liraya yükseldi.

Sputniknews'te yer alan habere göre, ikinci grupta yer alan İçerenköy, Pendik, Maltepe gibi ilçelerdeki boş mezarlık bedeli 12 bin liradan 14 bin liraya çıktı.

Azınlıkların defnedildiği mezarlık fiyatları


Tuzla, Ümraniye, Çekmeköy gibi ilçelerde yer alan ek mezarlık fiyatları 4 bin liradan, 4 bin 500 liraya çıktı.

Azınlıkların defnedildiği mezarlık fiyatları ise 6 bin 500 liradan, 7 bin 150 liraya yükseldi. 

Avrupa Yakası'nda yer alan Zincirlikuyu, Ulus, Rumelihisarı (Aşiyan), Abide-i Hürriyet, Nafibaba gibi mezarlıklardaki fiyatlar ise 30 bin liradan 34 bin liraya, cenazenin yanındaki boş yerin bedeli ise 15 bin liradan 17 bin liraya çıktı.

Sütlüce, Kağıthane merkez, Hasdal, İstinye gibi 2'nci bölgede yer alan mezarlıklardaki bedel de Anadolu Yakası'ndaki ikinci bölge mezarlık fiyatlarıyla eşit tutuldu.

Kilyos, Ayazağa, Büyükçekmece, Habipler, Cebeci gibi yerlerdeki 3. bölge mezarlık fiyatları da 4 bin TL'den 4 bin 500 TL'ye yükseldi.


Geri Dön