18 / 04 / 2024

İstanbul'da, Risk Anlama Konferansı düzenlenecek!

İstanbul'da, Risk Anlama Konferansı düzenlenecek!

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansta, İstanbul’un yüksek afet riskini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalar paylaşılacak.



 İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi  (İSMEP) ile Dünya Bankası yetkilileri, "Risk Anlama Konferansı"nda bir araya gelecek. 


İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi'nden (İPKB) yapılan yazılı açıklamada, Washinghton, Cape Town, Londra’dan sonra 2016’da İstanbul’da gerçekleştirilecek dünyanın en büyük risk azaltma projesi İSMEP'e destek sağlayan önemli finans kuruluşlarından Dünya Bankası'nın, konuya ilişkin İstanbul Valiliği ile görüşmelere başladığı belirtildi. 


Bu kapsamda, İSMEP'te elde edilen bilgi ve tecrübelerin Dünya Bankası yetkilileriyle paylaşıldığı, İPKB'nin eş ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansın da İstanbul’un yüksek afet riskini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmaların paylaşılması açısından önemli bir platform niteliği taşıdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Afet riski azaltma konusunda binin üzerinde katılımcıyı İstanbul’da bir araya getirmeyi amaçlayan Understanding Risk 2016 Konferansı'nın bilgi paylaşımı, paydaş çeşitliliğinin desteklenmesi, ortaklık ve işbirliklerine zemin hazırlanması gibi temel hedefleri bulunuyor. Konferansta ayrıca teknik oturumlar, eğitim oturumları, fuar etkinlikleri, uygulama toplantıları ve paneller gerçekleştirilecek."


AA


Geri Dön