27 / 04 / 2024

İstanbul'da sit alanları satılıyor!

İstanbul'da sit alanları satılıyor!

İstanbul'da satılacak mülkiyeti hazineye ait 71 taşınmaz arasında doğal SİT alanı ve arkeolojik SİT alanı bulunan yerler de olduğu ortaya çıktı. Satış için imar planlarında değişiklik yapılacağı bildirildi.



CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun, İstanbul'da 2 bin dönümlük 71 taşınmazı özelleştireceğine dikkat çekti. Öğüt bu yerler arasında doğal SİT alanı, arkeolojik alanlar olup olmadığını sordu. "Mevcut imar durumuna göre çoğunluğu yapılaşmaya gidilmesi mümkün olmayan arazilerin özelleştirilme kapsamına alınmasının gerekçesi nedir" sorusunu yöneltti. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yanıtında atıl durumundaki arazilerden imar planı değişikliği gerekli olanlarda imar planı değişikliklerinin yapılacağını, özelleştirme yoluyla ekonomiye kazandırılacaklarını savundu. Yanıtta, satılacak yerler arasında SİT alanlarının olduğu da ortaya çıktı. Şimşek, "Söz konusu alanlarda doğal SİT alanı ve arkeolojik SİT alanı bulunan yerler, doğal ve çevresel özellikleri, hassas koruma alanları, SİT alanı ve dereceleri dikkate alınarak değerlendirilecektir" savunusunu yaptı. 


Cumhuriyet


Geri Dön