25 / 04 / 2024

İstanbul'da tarihi yapıların restorasyonu hemen başlamalı!

İstanbul'da tarihi yapıların restorasyonu hemen başlamalı!

"Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi" adlı uluslararası sempozyumda konuşan İtalyan Assorestauro Birliği Başkanı Alessando Zanını, İstanbul'daki tarihi yapıların restorasyonuna hemen başlanması gerektiğini vurguladı.



"Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi" adlı uluslararası  sempozyumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Assorestauro Birliği ortaklığında  düzenlendi. Sempozyum İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesinde yapıldı.


Sempozyumda konuşan İtalyan Assorestauro Birliği Başkanı Alessando Zanını, İstanbul'daki tarihi yapıların restorasyonuna hemen başlanması gerektiğini vurguladı. 


Zanını, sözlerine "İstanbul hem Roma hem Bizans hem de Osmanlı mirasına sahip bir şehir. Çok fazla deprem gerçekleşti. Bugün de çok yüksek düzeyde sismik hareketler yaşanıyor. Dolayısıyla çok acil bir şekilde bu projeleri hayata geçirip tamamlamak zorundayız" şeklinde devam etti. 


"Tarihi yapılarda deprem risklerinin yönetimi'' ile ilgili ortak  çalışma konusunda açıklamalarda bulunan Zanını, İstanbul'daki çalışmalar için tam bir  mutabakat sağlandığını kaydetti.


Türkiye'de restorasyon sektörünün gelişmesi için de ortak bazı  projelere imza attıklarını belirten Zanını, 'tarihi yapıları yeniden yapılandırma' projelerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.


Vatan 


Geri Dön