25 / 04 / 2024

İstanbul'da vapur seferleri iptal edildi

İstanbul'da vapur seferleri iptal edildi

İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatlarının tüm vapur seferleri iptal edildi. Şehir Hatlarının internet sitesinde, "Şiddetli lodos nedeni ile tüm seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi.



Şehir Hatlarının internet sitesinde yer alan açıklamada, "Şiddetli lodos nedeni ile tüm seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi.


İDO'dan yeni iptaller


Öte yandan tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri karşılıklı olarak geçici süreyle iptal edilen İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) yapılamayacak hızlı feribot ve deniz otobüsü seferlerine yenileri eklendi.


İDO'dan yapılan açıklamaya göre olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 18.00 Bursa-Yenikapı, 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferleri ile 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma, 18.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 18.45 Yalova-Yenikapı, 19.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve 21.55 Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri iptal edildi.


Sahil yolu trafiğe kapandı


İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli lodos nedeniyle oluşan dalgalar, Anadolu yakasında sahil yolunun bazı kesimlerde trafiğe kapanmasına neden oldu. 


Şiddetli rüzgarın etkisiyle denizde oluşan büyük dalgaların sahil yoluna taşması üzerine Caddebostan, Kartal ve Pendik'te birçok araç yolda mahsur kaldı. 


Trafik ekipleri, kapanan kesimlerde sürücüleri alternatif yollara yönlendirirken, itfaiye ekipleri de suyun tahliyesi ve mahsur kalan araçların kurtarılması için çalışma yaptı. 


Birçok aracın zarar görmesine neden olan büyük dalgalar, Pendik Marina'daki bazı iş yerlerinde de su baskınlarına neden oldu.  


Bu arada, şiddetli rüzgarın oluşturduğu dalgalar nedeniyle kentin Avrupa yakasında da sahildeki bazı iş yerlerinde su baskını yaşandı. 


Geri Dön