29 / 03 / 2024

İstanbul'da yaz sonuna kadar 3 metro hattı açılıyor! Trafik sorunu çözülüyor!

İstanbul'da yaz sonuna kadar 3 metro hattı açılıyor! Trafik sorunu çözülüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy (İDO)-Kirazlı (Bağcılar) Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'nde İstanbul'da yaz sonuna kadar 3 metro hattının açılacağı müjdesini verdi. 



- Yaz sonuna kadar İstanbul'da 3 metro hattı açılıyor

Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) süren yaklaşık 100 kilometre raylı sistem hattının olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, "Daha önce başlanmış hatlar, önceki dönemimizde başlattığımız projeler. Maalesef 3 sene geçmesine rağmen kayda değer bir çalışma bulunmamaktadır. Bizler ise 2023'te saydığımız tüm hatları, yapımı devam eden 103 kilometre metro inşaatının tamamını bitirip İstanbulluların hizmetine sunacağız" açıklamasında bulundu. 

İstanbul da yaz sonuna kadar 3 metro hattı açılıyor! Trafik sorunu çözülüyor!

Karaismailoğlu, bu yazın sonuna kadar Pendik-Sabiha Gökçen ve Kağıthane-İstanbul Havalimanı metroları ile İBB'nin hayata geçirmemesi sebebiyle 2 sene önce bakanlık olarak devraldıkları Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattının hizmete sunulacağını belirtti. 

Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı ve Ypek çok eserle megakent İstanbul'u bambaşka bir noktaya taşıdıklarına ve şehri çok kıymetli bir marka şehir haline getirdiklerine dikkat çeken Karaismailoğlu, "İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik. Kimsenin şüphesi olmasın İstanbul'u geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" açıklamasında bulunarak konuşmasını tamamladı. 

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

TOKİ'den 81 il için ezber bozan sosyal konut müjdesi! Ucuz 2+1 ve 3+1'ler için tarih verildi! Haziran ve Temmuz'a dikkat

Otobüs bileti fiyatlarına yüzde 150 zam! Metro, Pamukkale, Kamil koç, Ulusoy... İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi!


Geri Dön