25 / 04 / 2024

İstanbul'da yıllık artış yüzde 112,3 oldu! Konutta fahiş kira krizi...

İstanbul'da yıllık artış yüzde 112,3 oldu! Konutta fahiş kira krizi...

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından 2022 Şubat'la ilgili duyurulan Kiralık Konut Piyasası Görünümü raporunda, ev kira fiyatlarındaki yükselişin devam ettiği belirlendi. 



KİRALIK KONUT ARZI DÜŞÜYOR

Diğer taraftan, raporda belirtilen kiralanan ev sayısının toplam kiralık ilan rakamına oranında da değişimler yaşandı. Buna göre, aylık yaşanan değişimlerin ayrıntıları, hem kiralık evsayısının hem de kiralanan ev sayısının azaldığını ortaya koydu. 

Buna göre, Ocak 2022 ile karşılaştırıldığında, kiralık ilan sayısının yüzde 6,7 oranında (191 binden 178 bine), kiralanan ev sayısının da yüzde 3,1 oranında (47 binden 45 bine) düştüğü belirlendi. 

İstanbul da yıllık artış yüzde 112,3 oldu! Konutta fahiş kira krizi...

Kiralanan ev sayısının kiralık ilan rakamına oranı, megakent İstanbul'da yükseliş kaydederken, başkent Ankara'da ve Ege'nin incisi İzmir'de düştü. Bu oran Şubat 2022'de megakent İstanbul'da 1,8 puan artış sergilerken, başkent Ankara'da 0,2 puan, İzmir'de ise 0,5 puan düşüş gösterdi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; açıklanan son resmi rakamlara göre, kiralanan ev sayısının kiralık ilan rakamına oranı megakent İstanbul’da yüzde 25,7, başkent Ankara'da yüzde 23, Ege'nin incisi İzmir’deyse yüzde 21,2 olduğu kaydedildi.

Kiralık ev fiyatları Şubat 2022'de en çok hangi illerde arttı?

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Ev kiralarında fahiş artışa düzenleme kapıda! Detaylar belli oldu!

 


Geri Dön