26 / 04 / 2024

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Radyo Sputnik’e metro hatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Ali Çağatay’la Seyir Hali programında metro hatlarındaki çalışmaları anlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, "Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İstanbul daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

Sputniknews'te yer alan habere göre, son dönemlerde sık sık gündeme gelen metro hatlarının yapımını sürdürebilmek için kaynak bulduklarını dile getiren Pelin Alpkökin, çalışmaların mevcut durumu ile ilgili olarak şunları dile getirdi:  “103.8 kilometrelik 10 tane durmuş hattın biz şu anda sekiz tanesine kredi ve öz kaynak sağladık. Hepsinin yapımına sırayla 2019 Haziran’ından itibaren yapımlarını yeniden başlattık. Şu an elimizde durdurulmuş bir metro hattı yok. Sekiz hattan bir tanesi Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. Bir tanesinin de kamu yatırım programına alınarak yurtdışı kredisi kullanılabilmesi için süreçleri devam ettiriyoruz. Şu an sekiz tane metromuzda 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız devam ediyor. Sağladığımız kredi miktarı 1.15 milyar Euro’dur” 

 

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!


Geri Dön