19 / 04 / 2024

İstanbul’daki 9 modern itfaiye istasyonu hizmete alındı!

 İstanbul’daki 9 modern itfaiye istasyonu hizmete alındı!

İstanbul 'a 9 yeni itfaiye istasyonu kazandıran Başkan Kadir Topbaş, 38 olan istasyon sayısını 10 yılda 108'e çıkardıklarını ve teşkilatı modern araç gereçlere kavuşturduklarını söyledi.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece Mimarsinan'da düzenlenen törenle çeşitli ilçelerde inşa edilen 9 modern itfaiye istasyonunu hizmete aldı.  Tören'e Başkan Topbaş'ın yanı sıra İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Feyzullah Kıyıklık, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Genel Sekreter Yardımcıları Abdurrahman Uçak, Köksal Tandıroğlu, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, modern araç gereçlerle donattıkları İstanbul İtfaiyesi'ni dünyanın en iyi teşkilatından biri haline getirdiklerini belirterek, "2004 yılında 38 olan itfaiye istasyon sayısı 108’e, personel sayısı 1.852’den 4 bin 254’e, araç sayısı 292’den 635’e ulaştı" dedi.


İstanbul İtfaiyesi; modern istasyon, araç ve ekipmanlarla dünyanın önde gelen itfaiyelerinden biri haline geldiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, "Bugün burada, İstanbul'da Asya ve Avrupa yakasındaki 3 bölgedeki, 9 istasyonun açılışında birlikteyiz.  Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir söz vermiştik ve hedef koymuştuk, her noktada bir numara olmak istedik. Sayın Başbakanımızın başlattığı vizyonu, devam ettiriyoruz. Hedeflerimizi her zaman büyük tuttuk ve itfaiyemizi dünyanın en iyi itfaiyesi olan New York itfaiyesiyle yarışır hale getirdik" diye konuştu. 


İstanbul İtfaiyesi'nin günde ortalama 300 olaya müdahale ettiğini ve canını ortaya koyarak 7 gün 24 saat kesintisiz olarak İstanbulluların canını ve malını koruduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte kurdele keserek 9 istasyonun açılışını gerçekleştirdi.


Topbaş, Allah kimsenin evine ateş düşürmemesi dileğinde bulunarak kurdele kesimini gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Topbaş, hizmete aldıkları itfaiye aracına binerek, aracı bir müddet sürdü.


HİZMETE ALINAN İSTASYONLAR


Ataşehir Kayışdağı İtfaiye İstasyonu, 

Başakşehir Resneli Yangın Evi Ve Yangın Eğitim Konteynerleri Başakşehir Resneli İtfaiye İstasyonu 

Beşiktaş Ortaköy İtfaiye İstasyonu

Büyükçekmece Mimarsinan İtfaiye İstasyonu

Eyüp Kemerburgaz İtfaiye İstasyonu

Kartal Yakacık İtfaiye İstasyonu

Maltepe Büyükbakkalköy İtfaiye İstasyonu 

Üsküdar Ünalan İtfaiye İstasyonu


İBB


Geri Dön