25 / 04 / 2024

İstanbul’daki sahra hastanelerinin çatılarına Teknopanel imzası!

İstanbul’daki sahra hastanelerinin çatılarına Teknopanel imzası!

Koronavirüsle mücadelede İstanbul’da bulunan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı Sahra Hastaneleri’ne kısa sürede 90 bin metrekare çatı malzemesi tedarik eden Teknopanel, projenin en büyük çözüm ortaklarından biri haline geldi.



Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs hastalığı ile mücadelede idari, operasyonel ve insani yardım hizmeti sağlanması amacıyla İstanbul’da nisan ayında inşaat çalışmalarına başlanan sahra hastanelerinin yapım çalışmaları 8 bin işçiyle hızla sürüyor. 45 gün gibi kısa bir süre içerisinde 1000’er adet yatak kapasitesine sahip Sancaktepe Sahra Hastanesi’nin 70 bin metrekare, Atatürk Havalimanı Sahra Hastanesi’nin ise 52 bin metrekare kapalı alanda hizmet verilmesi amaçlanırken, Mersin, Sakarya,  İzmir  ve İstanbul’da bulunan fabrikalarında  Sandviç Panel ve EPS üretimini  hayata geçiren Teknopanel, projenin çatı bölümlerine imzasını attı.  

Dünya'da yer alan habere göre; projede bulunan tek katlı hastane ve lojman binalarına, kısa süre içerisinde 90 bin metrekare taş yünü yalıtımlı çatı ve cephe sandviç panel ürünleri tedarik ettiklerini anlatan Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, “İstanbul’da yapımı tamamlanmak üzere olan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı Sahra Hastanesi projelerinde yer alan hastane ve lojman binalarında kullanılmak üzere, Sakarya fabrikamızda üretilen yaklaşık 90 bin metrekare taş yünü çatı ve cephe sandviç panellerini gönderdik. İnşaatın zamanında tamamlanmasına katkı sağlamak için tüm satın alma, üretim ve nakliye süreçlerini hızlandırdık. Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında birçok özel projenin tedarikçisi olsak da, ülkemizin bugünü ve geleceği için çok büyük anlamı ve değeri olan Sahra Hastanesi projesinin çözüm ortakları arasında yer almaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.
 


Geri Dön