24 / 04 / 2024

İstanbul'dan geçen fay hattı iki parça halinde kırılacak!

İstanbul'dan geçen fay hattı iki parça halinde kırılacak!

Dünyaca ünlü jeolog ve bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör beklenen İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Celal Şengör, İstanbul’u ciddi bir yıkımın beklediğinin altını çizdi.



Dünyaca ünlü jeolog ve bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör beklenen İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Şengör, “İstanbul depremi bağımsızlığımızı elimizden alacak” dedi. İstanbul’un Türkiye’nin kalbi olduğuna dikkat çeken Şengör, İstanbul depremi ile ilgili ürküten açıklamalar yaptı. 

İstanbul dan geçen fay hattı iki parça halinde kırılacak!

“BAĞIMSIZLIĞIMIZI ELİMİZDEN ALACAK” 

Kafa dergisinin Youtube kanalında Candaş Tolga Işık ile birlikte “Tarihin Fay Hatları” isimli programda İstanbul depremini değerlendiren Celal Şengör, beklenen depreme ilişkin, “İstanbul depremi bağımsızlığımızı elimizden alacak. İstanbul, Türkiye’nin kalbi. Tüm sanayi İstanbul’da toplanmış durumda zaten bu nedenle Atatürk sanayiyi Anadolu’ya yaymak için çalışmalar gerçekleştirdi” diye konuştu. 

İstanbul dan geçen fay hattı iki parça halinde kırılacak!

FAY HATTI İKİ PARÇA HALİNDE KIRILACAK 

İstanbul’dan geçen fay hattının iki parça halinde kırılacağına dikkat çeken Prof. Şengör, şehrin güney sahilinin en tehlikeli bölgeler olduğuna vurgu yaptı. “İstanbul'da sahilde oturmak, hele yalıda, intihara teşebbüs” diyen Celal Şengör, İstanbul’u ciddi bir yıkımın beklediğinin altını çizdi.

Büyük İstanbul depremi: En riskli ilçeler hangileri?

İstanbul'un 6 ilçesinde binalar yüksek riskli! 

Olası İstanbul depreminde 200 bin bina hasar alacak! 


Geri Dön