20 / 04 / 2024

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbulluların merakla beklediği 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'inin tamamlandığını söyledi.



İstanbul Havalimanı Metroları Kontrol Merkezi'nde bazı incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen projelerle ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Bakan Adil Karaismailoğlu, "kamu-özel iş birliği (KÖİ) projelerinin kazandırdığını" söyledi.

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Osmangazi Köprüsü, ve İstanbul Havalimanı gibi dev projelerden sonra merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete açarak Türkiye'ye eşsiz bir eser kazandırdıklarını dile getirdi.

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98 i tamamlandı!

Hayata geçirilen raylı sistem projeleriyle de önemli açıklamalar yapan Bakan Adil Karaismailoğlu hayat ülke genelinde 12 kentte hizmete açılan toplamda 811,5 kilometrelik şehir içi raylı sistem hattının 312,2 kilometrelik bölümünün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirildiğini ve inşası hız kesmeden devam eden toplamda185 kilometrelik raylı sistem hattı olduğunu dile getirdi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'da toplamda 7 ayrı hatta yapımı süren 103,3 kilometrelik şehir içi raylı sistem üzerinde gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Peki Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunda son durum ne? İşte detaylar...


Geri Dön