19 / 03 / 2024

İstanbul'u yeni baştan inşa ettik!

İstanbul'u yeni baştan inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ vasıtayısla 15 yılda başlattıkları 156 bine yakın konut projesiyle İstanbul'u adeta yeni baştan inşa ettiklerini söyledi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kendisinin "Çılgın Projem" dediği Kanal İstanbul projesinin hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Ulaşım projelerine de değinen Erdoğan, "Vatandaşlar her yere rahatlıkla gidebilsin. En son Üsküdar-Ümraniye metrosunun açılışını bizzat yaptık. İstanbul yollarını rahatlatacak 16 tünel projesinden biri olan Kasımpaşa-Hasköy tünelini de 27 Ocak'ta yine bizzat açtık. Bugüne kadar İstanbul'a 17 kilometre uzunluğunda tünel, 160 kilometreyi aşan metro hattı inşa ettik. İstanbul, sana aşığız. İstanbul, aşkımızın gereğini yerine getiriyoruz. 24 Haziran'dan sonra da senin aşkının gereğini ifa edeceğinize inanıyoruz. 2020'ye kadar İstanbul'u 68 kilometre tünel ve 355 kilometre metro uzunluğuyla kavuşturmak istiyoruz. Bu tarihten sonrası içinde 120 kilometre yeni tünel 650 kilometre de yeni raylı sistem projemiz de hazır. Kardeşlerim rahat olun biz bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik, başka bir yerde asla. Şimdi hedef 190 kilometre tünel ve bin kilometre raylı sistem uzunluğuyla İstanbul'u dünya çapında bir ulaşım ağına kavuşturmaktır. Sağlıkta İstanbul'a 51'i hastane olmak üzere toplam 127 tesisi hükümetlerimiz döneminde kazandırdık. Şimdi de İstanbul'un iki yakasına 7 bin yatak kapasiteli 2 dev şehir hastanesi yapıyoruz. İkitelli'deki Başakşehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı hızla sürüyor. Sancaktepe Şehir Hastanemizin de inşaatına inşallah en kısa sürede başlıyoruz." dedi.

TOKİ vasıtayısla 15 yılda başlattıkları 156 bine yakın konut projesiyle İstanbul'u adeta yeni baştan inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul'un gerçekten eşsiz bir şehir olduğunu belirtti.

 


Geri Dön